Economia 05/07/2021

Barcelona Activa retalla més de 100 contractes a l’àrea d’ocupació

La retallada es deu, segons expliquen els sindicats, a “la impossibilitat de contractar les persones que haurien de treballar en els programes” que el SOC adjudiqués a Barcelona Activa

ARA
2 min
Seu de Barcelona Activa al Poblenou de Barcelona.

BarcelonaL’agència pública de desenvolupament econòmic i foment de l’emprenedoria i l’ocupació de Barcelona, Barcelona Activa, ha comunicat a un centenar d’empleats que no els renovarà el contracte. Són 102 persones que treballen amb contractes d’obra i servei en diversos programes de foment de l’ocupació impulsats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Segons el Sindicat de Professionals de l’Ocupació a Catalunya (SPOC) i el Col·lectiu Ronda, el nombre de persones afectades pujarà fins a les 158, una xifra que segons l’agència Efe inclou les persones que són a la borsa de treball de l’entitat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La retallada es deu, segons expliquen els sindicats, a “la impossibilitat de contractar les persones que haurien de treballar en els programes” que el SOC adjudiqués a Barcelona Activa. Els responsables d’aquesta agència econòmica expliquen, segons aquest mateix relat, que una sentència laboral els impedeix seguir contractant amb el model d’obra i servei i que la llei dels pressupostos els restringeix la contractació indefinida.

Accions legals i mobilitzacions

“Resulta increïble que la resposta de l’agència pública responsable de fomentar l’ocupació i el desenvolupament econòmic de la ciutat de Barcelona a unes sentències que constaten que es fa un ús abusiu de les figures legals de temporalitat sigui, simplement, renunciar a mantenir una de les seves principals funcions”, denuncien des del sindicat SPOC. Aquest organisme critica també, en aquesta línia, que la cúpula directiva de Barcelona Activa pretengui justificar “un volum important de veritables acomiadaments” amb el fet que diversos professionals hagin acudit als jutjats perquè es reconegui la il·legalitat dels seus contractes temporals.

Aquest sindicat va assegurar ahir que estudia totes les vies d’oposició (entre les quals hi ha emprendre possibles accions legals) i que hi ha previst convocar mobilitzacions en contra de la mesura.

stats