Immobiliari
Economia 24/08/2021

Barcelona lidera de llarg la inversió en oficines a Espanya

La capital catalana atreu el 75% de la inversió i Madrid només el 15%

2 min
Imatge de la Torre Esteve, al BcnFira District.

BarcelonaLa inversió en oficines el segon trimestre de l'any a Espanya va arribar als 615 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 85% respecte al mateix període de l'any passat, en què va caure dràsticament pel confinament. El motiu de l'increment es deu en gran mesura a les operacions realitzades pels fons d'inversió i els inversors institucionals. Segons les dades de la consultora immobiliària internacional Knight Frank, el primer semestre de l'any es va saldar amb una inversió acumulada de 900 milions d'euros en oficines a Espanya, dels quals 700 milions corresponen a Barcelona, és a dir, el 75% del total.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Madrid, per la seva banda, només va concentrar el 15% de la inversió total, de la qual més del 60% va provenir de fons d'inversió. En el cas de Barcelona, el 35% va procedir d'inversors institucionals. La inversió i contractació d'espais per a oficines registrats el primer semestre –a Madrid va superar els 100.000 metres quadrats llogats, un 45% més– confirmen la tònica de recuperació del sector.

Part d'aquest augment s'explica per la necessitat d'adaptar els espais d'oficines a la nova realitat originada per la pandèmia, és a dir, a l'auge del teletreball i la seva nova combinació amb el treball presencial. "Som davant una redefinició del concepte de presencialitat, no davant la fi de les oficines, ni de bon tros", explica el soci i cap de l'àrea comercial de Knight Frank a Espanya, Jorge Sena, que constata un més gran dinamisme del sector, "en gran part per l'aposta de les empreses per recuperar el treball presencial, o una modalitat mixta de treball". 

Principals operacions

Segons la consultora, entre les operacions d'inversió en oficines a Barcelona el primer semestre destaca la venda de Meridia (el fons que presideix Javier Faus) del projecte Sea a Allianz per 180 milions d'euros, a un preu de 6.300 euros el metre quadrat. Destaca també l'operació de venda del fons Blackstone a IBA Capital del complex de les Glòries per 120 milions d'euros, a un preu de 5.600 euros el metre quadrat, i la venda per 100 milions d'euros d'Iberdrola a KGAL Group de la Torre Esteve, a la Zona Franca, a un preu de 5.150 euros el metre quadrat.

stats