Immobiliari

Barcelona és la segona ciutat més cara d'Espanya per viure en un pis compartit

El preu a la capital catalana cau gairebé un 5% l'últim any

2 min
Una habitació de lloguer a Barcelona en un pis compartit.

BarcelonaViure en un pis compartit cada cop és una opció més clara per als joves, que tenen molt difícil pagar un lloguer per viure sols. Però hi ha moltes diferències de preu en les diferents capitals de província espanyoles. Segons un estudi del portal immobiliari Idealista, Barcelona és la segona ciutat més cara per viure en un pis compartit, amb un preu de 395 euros mensuals, només superada de Sant Sebastià, on el preu se situa en 406 euros mensuals. La ciutat basca supera aquest any la capital catalana en el primer lloc del rànquing. La causa del canvi en el primer lloc es produeix perquè Barcelona és una de les ciutats on més ha baixat el preu, un 4,9%, mentre que a Sant Sebastià, tot i que també han baixat, la caiguda ha sigut molt més moderada, del 2,1%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquests preus tenen relació amb l'escalada del cost del lloguer de pisos. En la majoria de rànquings Sant Sebastià se situa com a ciutat més cara i Barcelona tradicionalment ocupa el segon lloc del podi.

Per darrere de Barcelona, en cost mensual de pis compartit, hi ha Palma (376 euros) i Madrid (370 euros). Ciudad Real és la ciutat més econòmica (183 euros mensuals), seguida de Jaén (188 euros), Palència (203 euros), Àvila i Albacete (216 euros en els dos casos). La resta de capitals catalanes tenen els següents preus: Girona 337 euros (+1%), Lleida 238 euros (-7%) i Tarragona 275 euros (-3,1%).

Inquilins de 34 anys a la capital catalana

Segons Idealista, a més del descens del preu, a Barcelona també s'ha produït l'últim any un descens important de l'oferta, del 29%, la caiguda més important entre les capitals de província. En el conjunt d'Espanya, en canvi, l'oferta ha augmentat un 6%. La dificultat d'accés a l'habitatge també fa que l'edat mitjana dels que viuen en un pis compartit a Barcelona sigui de les més elevades de l'Estat: 34 anys, només superada per Las Palmas de Gran Canària (35 anys) i Palma, Albacete, Girona, Guadalajara i Vitòria (36 anys). Còrdova, amb 28 anys, i Salamanca, amb 29 anys, són les capitals amb l'edat mitjana més baixa, segons l'estudi.

Idealista indica que l'edat mitjana a Espanya dels que comparteixen pis és de 33 anys i en fa un perfil: la majoria són no fumadors i no permeten fumar a l'habitatge i tampoc permeten tenir mascotes.

Aquest perfil també indica que en la majoria de pisos compartits hi viuen homes i dones, en concret en un 69% d'aquest habitatges, mentre que un 26% són només pisos de dones i només un 4% estan habitats només per homes.

stats