CRISI DEL DEUTE
Economia 06/10/2011

El BCE ignora les pressions i manté els tipus d'interès

El president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, s'acomiada del càrrec defensant la seva política i deixant el preu del diner en l'1,5%

Ara
1 min

BarcelonaEl Banc Central Europeu (BCE) ha anunciat aquest dijous que mantindrà els tipus en l'1,5%, aliè a les recomanacions que arriben del Fons Monetari Internacional (FMI) per abaixar-los.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Jean-Claude Trichet s'acomiada de la presidència de la institució mantenint la seva política d'interessos per frenar una possible escalada inflacionista. Ha dit que al setembre la inflació va situar-se al 3% i que calcula que acabi l'any al 2%.

L'FMI, en canvi, ha aconsellat a les institucions europees en diverses ocasions que no segueixin escanyant la recuperació amb austeritat excessiva i que abarateixin el preu del diner a la zona euro.

En la darrera compareixença de Trichet després del consell de govern de l'entitat a Berlín, ha anunciat que el BCE injectarà liquidesa a la banca aquest mateix mes amb una operació a 12 mesos i que en farà una altra a 13 mesos al desembre.

A més a més, el BCE reprendrà la compra de bons garantits el proper mes de novembre i preveu acabar les adquisicions l'octubre de 2012. L'import que preveu per a la compra de bons és de 40.000 milinos d'euros.

El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha proposat avui als països de la UE una acció conjunta per recapitalitzar els bancs i eliminar els actius tòxics

stats