Economia 21/04/2021

Els Boixareu injecten 14 M€ a Irestal i traslladen la fàbrica a Abrera

L'empresa anuncia inversions de 23 M€ en eficiència energètica, R+D i digitalització

1 min
Després de prop de cinc dècades a Sant Just, Irestal se n’ha anat a aquesta fàbrica d’Abrera.

BarcelonaLa multinacional catalana Irestal ha realitzat una ampliació de capital de 14 milions d’euros que s’ha cobert íntegrament amb fons de la família Boixareu, que des de l’estiu passat torna a ser propietària del 100% de la companyia acerera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta ampliació, l’empresa presidida per Joaquim Boixareu ha finançat el trasllat de la seva fàbrica, que des dels anys 70 era a Sant Just Desvern, davant del Parc de Torreblanca. Les noves instal·lacions són al polígon Can Vilalba d’Abrera i ocupen més de 30.000 metres quadrats, el doble que la fàbrica de Sant Just. Segons Irestal, la nova planta permetrà no només augmentar la producció, sinó “millorar enormement la productivitat”, a més de beneficiar-se d’una “localització estratègica”, amb connexions a l’AP-7, l’AP-2 i la B-40.

Irestal preveu iniciar un pla d’inversions de més de 23 milions en els dos pròxims anys amb el suport dels fons Next Generation de la UE. Són projectes d’eficiència energètica, digitalització i R+D.

La facturació cau per la pandèmia

L’any passat, l’acerera va facturar 103 milions d’euros, una davallada del 18% respecte als 125 milions del 2019 per culpa de la pandèmia del coronavirus. Tot i que la companyia va explicar que va patir l’aturada de l’economia perquè proveeix a alguns dels sectors més afectats pel covid (com l’hostaleria o l’automoció), assegura que el segon semestre de l’any va ser “bo” i que enguany espera superar els volums del 2019. A Irestal hi treballen 300 persones.

stats