TECNOLOGIA
Economia 13/06/2014

Brussel·les es nega a actuar contra Uber com vol l’Estat

L.f. / D.s.u.
2 min

Brussel·les / BarcelonaLa Comissió Europea va rebutjar ahir de manera contundent intervenir en la polèmica sobre els serveis de transport alternatiu al taxi, com la plataforma Uber. Davant la petició del govern espanyol de fer de mediadora en el conflicte, que ha provocat una vaga en el sector del taxi, Brussel·les va deixar clar que és el govern espanyol qui ha de trobar una solució. “Això és una competència nacional i no tenim intenció de revisar-ho”, va assegurar el portaveu europeu d’Agenda Digital, Ryan Heath.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i rebutjar la mediació, la Comissió Europea ha donat suport explícit en els últims dies a plataformes com Uber i considera un error que l’executiu de Mariano Rajoy vulgui impulsar multes contra els conductors no professionals que ofereixen els seus serveis de taxi. Els governs “haurien de donar la benvinguda a la innovació”, va subratllar ahir el portaveu.

Possible nova vaga l’1 de juliol

Ahir diverses agrupacions de taxistes de tot l’Estat, que dimecres ja van fer vaga i mobilitzacions a Barcelona i Madrid, van començar a valorar la possibilitat de convocar una altra aturada contra Uber per a l’1 de juliol. De moment, però, el sector es reunirà dilluns a la seu del ministeri de Foment per demanar una entrevista amb responsables del departament, abans de l’eventual reunió de la ministra Pastor amb la comissària d’Agenda Digital, Neelie Kroes, i el comissari de Transport, Siim Kallas, que, segons van assegurar a l’ARA fonts de l’executiu comunitari, encara no ha estat formalment sol·licitada.

La nova aturada de l’1 de juliol, que la Confederació del Taxi d’Espanya vol que es produeixi tant a Madrid com a Barcelona i a València, servirà per exigir a Foment que prengui mesures “contundents” contra Uber i aplicacions similars.

Ahir el president de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, va sortir en defensa d’Uber. El directiu va dir que l’aplicació “trenca la cadena de valor tradicional”, però que “els usuaris són al món digital i esperen ser tractats al món digital”. Faura va defensar que la tecnologia és un instrument i va afirmar que “hi ha llacunes” a la legislació, però que les coses es poden fer bé. També es va referir ahir a Uber l’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, que va dir que el consistori “no pot controlar Uber” i que la llei ha d’adaptar-se a la tecnologia.

stats