Economia 25/02/2013

CaixaBank anuncia una retallada de plantilla que afectarà 3.000 empleats

L'entitat obre la negociació amb els sindicats per pactar les vies de sortida dels treballadors després de l'absorció de Banca Cívica i la propera incorporació de Banc de València

E.f.
1 min
El president de La Caixa, la primera entitat financera del país, ahir presentant resultats.

BarcelonaCaixaBank ha fet oficial aquest dilluns als sindicats el pla de reestructuració que afectarà uns 3.000 empleats de l'entitat i ha anunciat que obre un període de negociació per buscar les vies i mesures per complir amb aquest ajust.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat l'entitat, la integració de Banca Cívica i la propera absorció de Banc de València obliga a fer aquesta reestructuració. El diàleg amb els sindicats, ha afegit, pot allargar-se fins a l'abril amb l'objectiu de trobar "les millors mesures per ajustar la plantilla".

CaixaBank té una plantilla de 32.625 treballadors i en el darrer any en va afegir 5.600 més amb les operacions d'integració d'altres entitats.

CCOO ha emès un comunicat on discrepa de la xifra d'afectats per la reestructuració, que considera "excessiva", i avisa que no preveu cap altre escenari que no sigui un acord amb mesures de caràcter voluntari i no traumàtiques per als afectats. "Si no, aniríem de dret a un seriós conflicte", ha afegit.

El sindicat ha recordat que ja s'ha fet un esforç de contenció salarial i s'han allargat les jornades laborals. A més, ha insistit que CaixaBank és una entitat que no ha estat intervinguda ni nacionalitzada i ha superat "amb solvència" totes les valoracions fetes al sector financer en el darrer any.

stats