Economia 27/06/2019

CaixaBank, Global Payments i Ingenico Group creen una societat conjunta per accelerar 'fintechs'

El projecte es dirà Zone2Boost i invertirà entre 100.000 i 20.000 euros en 'start-ups'

Paula Clemente
2 min
D'esquerra a dreta: Jeff Sloan, Juan Antonio Alcaraz i Mark Antipof a l'Imagin Café de Barcelona

BarcelonaCaixaBank, Global Payments i Ingenico Group han presentat aquest dijous un nou programa internacional d'innovació dirigit a 'start-ups' del sector financer i comercial. Representants d'aquesta aliança s'han reunit a l'Imagin Café de Barcelona i han avançat que el projecte es dirà Zone2Boost, que comptarà amb IESE Business School com a col·laborador acadèmic i que es constituirà com una nova societat participada en un 40% per CaixaBank, un altre 40% per Global Payments i un 20% per Ingenico, companyia especialitzada en sistemes de pagament. Entre les tres invertiran 5 milions d'euros durant els pròxims tres anys.

L'espai físic on es durà a terme l'activitat relacionada amb el projecte serà el futur Pier 02 del Barcelona Tech City i es pretén que es posi oficialment en marxa durant l'últim trimestre de l'any. Quan l'emplaçament estigui en ple funcionament, tindrà capacitat per acollir una trentena de companyies, que comptaran amb un marge d'entre 6 i 24 mesos per aprofitar els recursos que els oferirà Zone2Boost.

Aquests són una inversió que anirà dels 100.000 als 200.000 euros per cada empresa (tot i que no necessàriament totes seran invertides), assessorament expert, espai de creació i el que el director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, ha dit que els diferencia d'altres iniciatives similars: un 50% de penetració en comerços de Barcelona amb els quals les 'start-ups' podran començar a fer proves de la seva solució en temps real.

Es dirigeixen, en principi, a empreses en primeres fases de desenvolupament, tot i que no tanquen la porta a projectes més avançats, perquè tenen, ha dit Alcaraz, una àmplia sèrie de vehicles per fer front a les seves necessitats.

“Aquesta aliança és la continuació d'altres iniciatives vinculades al món dels pagaments. Amb Global Payments, per exemple, tenim un acord que està a punt de fer deu anys i un vincle que va mes enllà del negoci a Espanya”, ha profunditzat el representant de Caixabank. “Hem de ser un ecosistema que es nodreixi de les capacitats d'innovació i de les 'start-ups'”. La nova societat, ha afegit, “és una peça més de l'entramat que estem creant al voltant dels mètodes de pagament”.

Els dos alts càrrecs que l'acompanyaven (Jeff Sloan, conseller delegat de Global Payments, i Mark Antipoff, cap global de ventes i màrqueting del grup Ingeco) han aprofitat els seus torns de paraula per destacar la rellevància de Barcelona dins el panorama europeu. Sloan s'ha referit a la capital catalana com un 'hub' clau per la seva companyia a Europa, i Antipof, l'ha senyalat com a un dels deu 'hubs' de 'start-ups' més importants també a Europa.

“L'objectiu és aprendre d'aquestes empreses i mirar cap al futur del comerç”, ha especificat aquest últim. “Però també ajudar-les a elles a accedir al mercat global a través, en part, dels nostres clients, que són globals”.

stats