CaixaBank també celebrarà consells d'administració a Madrid

El banc català repartia fins ara les trobades entre Barcelona i València

2 min
Canvi de logo a la torre Kio que ocupava Bankia, en una imatge de finals de març.

BarcelonaA l'emblemàtica torre Kio de Madrid que havia ocupat històricament Bankia ja no només hi ha el logo de CaixaBank i una part dels serveis centrals del macrobanc a la capital espanyola. L'edifici és ara també la seu d'algunes de les reunions de govern del banc català, que ha culminat aquest any la compra de l'entitat amb seu operativa a Madrid. Segons ha avançat La Información, aquest lloc acollirà també reunions del consell d'administració, cosa que mai havia passat: s'havien celebrat històricament a Barcelona, i a València després del canvi de seu que l'entitat va dur a terme arran de l'1 d'octubre del 2017.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons detalla l'esmentada informació, ahir mateix es va reunir al número 189 del passeig de la Castellana la comissió executiva de l'entitat. Aquesta setmana també s'hi va celebrar una reunió de riscos. Pel que fa al consell d'administració, màxim òrgan de govern, es convocarà dos cops a la capital espanyola abans que s'acabi l'any. No tots els consellers hi assisteixen presencialment.

Quan es va saber la compra de Bankia per part de CaixaBank, els dos nous principals executius (el president, José Ignacio Goirigolzarri, i el conseller delegat, Gonzalo Gortázar) van explicar que el banc optaria per mantenir la seu social a València i compartir entre Barcelona i Madrid una doble seu operativa. La celebració de consells a la capital espanyola confirma aquesta aposta. Cal recordar que des que el banc té seu social a València, a Barcelona també s'hi han celebrat alguns consells d'administració.

En els últims mesos els treballadors de CaixaBank a Catalunya han viscut amb preocupació la pèrdua de pes que s'espera que tinguin els seus serveis centrals de Barcelona. La capital catalana, que havia sigut seu social i operativa de l'entitat, ha cedit poder respecte a Madrid i València. A més, d'ençà de la fusió CaixaBank ha passat a tenir més treballadors als serveis centrals de Madrid que als de Barcelona, en una situació que l'ERO que s'està negociant no capgirarà.

Cal recordar que per primera vegada el banc no té cap català entre els dos principals executius, que viuen a Madrid i es desplacen alguns dies a la setmana a València o a Barcelona.

stats