Calviño demana limitar els sous dels banquers i els qualifica d'"inacceptables"

La vicepresidenta econòmica ha traslladat aquesta preocupació al Banc d'Espanya

ARA
1 min
La vicepresidenta  Nadia Calviño.

MadridLa vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, ha qualificat els sous i els bonus dels banquers d'"inacceptables", especialment en un context de crisi. Calviño ha advertit que els salaris desorbitats "no es corresponen amb la situació econòmica" i ha traslladat al Banc d'Espanya la seva preocupació perquè busqui solucions. En un escenari marcat per les retallades de treballadors d'un sector que ha rebut en els últims anys milions de diner públic, la titular d'Economia reclama "responsabilitat" a les entitats. L'avís arriba dos dies després que CaixaBank anunciés una reestructuració després d'absorbir Bankia –entitat rescatada el 2012– que inclou més de 8.200 acomiadaments.

"Crec que els salaris i els bonus dels executius bancaris han d'estar alineats amb l'evolució del sector i l'economia en el seu conjunt", ha dit Calviño aquest dijous en una videoconferència amb corresponsals estrangers. Dimecres es va pronunciar amb termes similars al Congrés, quan va assegurar que el seu executiu treballa activament en alternatives per evitar els acomiadaments.

 "Aquesta preocupació l'hem expressat al Banc d'Espanya i utilitzarem els instruments a la nostra disposició per intentar canalitzar aquest procés de la manera que tingui el millor impacte possible per a l'evolució econòmica", ha subratllat Calviño.

stats