Alimentació
Economia 26/06/2023

Carrefour suprimeix 1.000 llocs de treball a França i prepara acomiadaments en altres països

La cadena d'hipermercats preveu estalviar-se 4.000 milions d'euros fins al 2026

1 min
Un hipermercat de Carrefour a Montpeller, en una imatge del 2019.

ParísLa cadena d'hipermercats Carrefour retallarà 972 llocs de treball a França els mesos vinents. Segons la multinacional francesa, seran baixes voluntàries i se n'estan negociant les condicions amb els sindicats. L'empresa havia anunciat una reducció de la plantilla al novembre, quan va presentar el seu nou pla estratègic, però fins ara no ha confirmat el nombre de treballadors afectats. Groupe Carrefour té al voltant de 100.000 treballadors a França –comptant-hi les franquícies– i ja va reduir la plantilla ara fa cinc anys, quan va acomiadar 2.400 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les sortides anunciades aquest dilluns responen als objectius del nou pla estratègic: la multinacional preveu un estalvi de 4.000 milions d’euros fins al 2026. No ha detallat com reduirà costos, però la retallada de la plantilla serà un dels elements clau. De fet, no només afectarà França, seu del Groupe Carrefour, sinó que també hi haurà acomiadaments en altres països i una reorganització que eviti que a cada país hi hagi equips de tecnologia, dades o experts de marca, per posar exemples esmentats pel president de la multinacional, Alexandre Bompard. "Construirem la nova organització els pròxims mesos i es traduirà en una reducció d'efectius significativa a les nostres seus. I cada país hi contribuirà", va afirmar al novembre Bompard.

Gran augment dels beneficis

Entre els objectius del grup per als pròxims tres anys també destaca aconseguir que el 40% de les vendes sigui de productes de la seva pròpia marca (actualment és del 33%) i el 50% a més llarg termini. La idea és anar substituint diferents marques per productes Carrefour. Com totes les cadenes de supermercats, el grup francès s'enfronta als problemes derivats de la inflació elevada. Tot i això, el 2022 va registrar un augment dels beneficis nets del 26%.

stats