La catalana Wallbox cotitzarà a la borsa de Nova York

Tanca un acord amb Kensington que implica valorar la companyia en més de 1.200 M€

2 min
Ignacio Galán, president d'Iberdrola, i Enric Asunción, conseller delegat de Wallbox, carreguen un Seat Cupra amb un carregador Supernova.

BarcelonaLa companyia catalana Wallbox, dedicada a la fabricació de sistemes de recàrrega de cotxes elèctrics, cotitzarà a la borsa de Nova York. Aquest dimecres ha informat que ha tancat un acord de fusió amb Kensington Capital Acquisition per crear una SPAC (una empresa d'adquisició de propòsit especial), instrument que li permetrà saltar ràpidament al mercat borsari. Segons han informat Wallbox i Kensington, els dos consells d'administració ja han aprovat l'operació i la cotització de Wallbox a Nova York podria fer-se efectiva al setembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'operació significa valorar l'empresa en uns 1.500 milions de dòlars, més de 1.200 milions d'euros. El principals accionistes de Wallbox, fundada el 2015, són Iberdrola i Seaya Ventures, la gestora de venture capital que ja ha invertit en els principals unicorns espanyols: Cabify i Glovo. Recentment, Wallbox va anunciar un acord amb Iberdrola pel qual l'elèctrica que presideix Ignacio Sánchez Galán va adquirir els mil primers carregadors ràpids Wallbox Supernova, dins els plans que té l'elèctrica per desplegar-ne 150.000. A més, Wallbox va anunciar la intenció d'obrir una planta als Estats Units. A Catalunya ja té en marxa la construcció d'una nova planta a la Zona Franca.

Injecció de capital

Segons ha informat Bloomberg, els actuals accionistes de Wallbox tindran aproximadament un 78% del capital de la nova companyia. A més, l'operació significarà injectar-hi 330 milions de dòlars (uns 271 milions d'euros), amb l'entrada de nous inversors de referència com Janus Henderson, Luxor iCathay Innovation, a més de Kensington Capital Partners.

Enric Asunción, cofundador i conseller delegat de Wallbox, ha dit en un comunicat que la irrupció del cotxe elèctric portarà "una expansió significativa de la infraestructura de càrrega, començant per les llars", i ha destacat que l'operació amb Kesington "permetrà augmentar significativament" el desenvolupament dels productes i la capacitat de fabricació de la companyia.

Wallbox té actualment nou oficines en tres continents i ven productes en 67 països. Des de la fundació, el 2015, ja ha venut més de 100.000 carregadors.

stats