Economia 06/06/2018

Catalunya millora la producció industrial per sobre de la mitjana espanyola

Només Galícia, Astúries i Cantàbria mostren més dinamisme que Catalunya

Ara
1 min
EL SECTOR PRODUCTIU SUMA EN LA RECUPERACIÓ 
 L’activitat industrial es recupera, i a poc a poc també millora l’ocupació  en un sector que arrossega activitat cap als serveis, com ara la logística i el manteniment, i que ocupa unes 350.000 persones a Catalunya.

BarcelonaCatalunya continua sent una de les comunitats on millora més la producció industrial, per sobre de la mitjana de l'Estat, segons les dades dels índex de producció industrial (IPI) publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al mes d'abril, l'IPI de Catalunya va augmentar un 15,1% respecte al mateix mes de l'any anterior, mentre que la mitjana espanyola va registrar un increment de l'11%. I en l'acumulat de l'any 2018, l'augment de Catalunya ha sigut d'un 4,8%, mentre que la mitjana espanyola se situa en el 3%.

De fet, en l'acumulat de l'any, les comunitats amb creixements més elevats han sigut Galícia (11,4%), Cantàbria (10,4%) i Astúries (5,1%), que són les úniques que superen el 4,8% de Catalunya. A més, la diferència entre Catalunya i la mitjana espanyola s'ha anat eixamplat en els últims mesos.

Els béns d'equipament són el gran motor de la indústria catalana, amb una millora del 26,4% el mes d'abril respecte del mateix mes de l'any anterior i de l'11% en l'acumulat de l'any; per sobre dels béns de consum, amb un increment del 18,9% a l'abril i del 4,2% en el que va d'any, i els béns intermedis, que pugen un 11,8% a l'abril i un 4,6% en l'acumulat anual. En el braç contrari de la balança se situa l'energia, amb un descens del 3,1% a l'abril i un 2,5% en el que va d'any.

stats