Serveis
Economia Comerç 13/12/2023

DiR tancarà els serveis DiRZen a partir de l'any que ve

La cadena catalana del fitness abandona la branca del 'wellness' per manca de demanda

2 min
Imatge de l'interior d'un gimnàs DIR.

Els Clubs DiR, una de les cadenes de gimnasos més conegudes de Catalunya, faran canvis de cara a l'any vinent. Segons ha pogut saber l'ARA, els gimnasos DiR deixaran d'oferir els serveis DiRZen a partir del 2024. Aquesta és la seva marca de serveis de benestar, estètica i wellness que fins ara s'oferien en cinc clubs dels més de cinquanta que té l'empresa a Catalunya. Segons fonts de la companyia, la decisió s'ha pres "després de fer números i assumir que la demanda no era massa elevada".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"És un servei complementari que oferíem en alguns dels clubs més grans que tenim, però hem decidit que acabarem amb el servei quan acabi l'any. No creiem que l'afectació sigui gran, ja que la demanda no era tan elevada i a fora hi ha molta oferta d'aquest tipus de serveis", expliquen des de l'empresa a l'ARA.

"A DiR estem en constant innovació i anem incorporant totes les tendències del mercat. Fa uns anys vam decidir que el wellness era un servei a explorar, però s'ha posat molt de moda i la gent ja el busca fora. Ara veurem què fem, si oferim algun altre servei nou o no; sempre intentem innovar, però realment el que la gent busca a DiR és la part de l'exercici físic, que és el nostre negoci principal", expliquen.

La situació als Clubs DiR

La cadena catalana del fitness va néixer el 1979 a Barcelona de la mà del seu fundador i director general, Ramon Canela. Malgrat els anys de creixement exponencial que va assolir l'empresa, en els darrers temps DiR s'ha vist colpejada per una crisi econòmica de la qual no acaba de fer net.

El 2019 va facturar 50,3 milions d’euros (un 7% més respecte a l'any anterior) i va guanyar 700.000 euros abans d’impostos després de dos anys de pèrdues. El cert és que la cadena arrossegava dificultats econòmiques que la pandèmia encara va agreujar més –tot el sector del fitness es va veure fortament colpejat per les restriccions–. Davant aquesta situació, el 2021 DiR va rebre un crèdit de 2,6 milions d'euros per part de la Generalitat a través de l'empresa pública Avançsa, segons va avançar l'ARA en aquell moment.

En diverses ocasions DiR ha buscat oxigen amb emissions de bons per valor de prop de 5 milions d'euros, que va col·locar entre inversors particulars, molts dels quals són clients seus. Part d'aquest deute ja s'havia de tornar el 2019, però DiR en va demanar l'ajornament en el seu dia.

stats