Supermercats

El Grup Bon Preu tanca el 2023 facturant 2.259 milions d’euros, un 8,8% més

La inversió acumulada del grup en els últims 10 anys supera els 1.150 milions

2 min
Imatge d'arxiu de la planta logística del grup Bon Preu a Hostalets de Balenyà (Osona).

BarcelonaEl Grup Bon Preu torna a batre rècords. La companyia, propietària de les marques de supermercats Bonpreu i Esclat, de benzineres i d'una comercialitzadora energètica, va tancar el 2023 amb una facturació de 2.259 milions d'euros, un 8,8% més que respecte al 2022, quan va tancar l'exercici amb 2.076 milions de facturació i 9.600 persones contractades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant l'any passat, el grup va invertir 145 milions d'euros en obertures, reformes i altres projectes, cosa que representa un augment del 33%. Així, en els últims 10 anys la inversió acumulada del grup ha superat la xifra de 1.150 milions d’euros. S'ha consolidat, doncs, com una de les empreses catalanes que més ha invertit en el territori. El president del grup, Joan Font, ho explicava així en una entrevista a l'ARA: "En l’últim any hem crescut en més de 900 treballadors i també hem invertit uns 110 milions d’euros. En els últims set o vuit anys, Bon Preu ha invertit més de 1.000 milions d’euros", assegurava.

En la mateixa entrevista, Font assegurava que "el que més costa de trobar són treballadors", més que no pas finançament. "En aquest país tenim una situació una mica contradictòria: tenim taxes d’atur del 9% o el 10%, però les empreses no trobem gent per treballar", deia l'empresari.

Sis nous establiments durant el 2023

El Grup Bon Preu, que no comparteix el seu resultat net, va obrir sis establiments durant el 2023, va fer tres reformes i va inaugurar dues benzineres. En aquest període el grup també ha augmentat la cobertura dels serveis de la seva botiga en línia, que ja arriba a cinc milions de persones.

La companyia presidida per Joan Font compta amb 136 supermercats Bonpreu i 57 Esclat, així com amb 14 "minimercats"; suma 60 benzineres i 400 places de càrrega per a vehicles elèctrics. El 2023, el grup va superar els 10 milions invertits en instal·lar punts de càrrega elèctrica per als seus vehicles i en plaques fotovoltaiques per al seu propi consum.

stats