Finances
Economia 21/06/2021

El conseller delegat del Sabadell defensa el paper de la banca en els crèdits ICO

González-Bueno assegura que integrar el banc en una altra entitat afectaria la competència

2 min
César González-Bueno, conseller delegat del Banc Sabadell.

BarcelonaEl conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, ha defensat aquest dilluns el paper que ha jugat l'entitat, i la banca en general, en la concessió dels crèdits ICO amb l'aval de l'Estat per fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia. Una setmana després que la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) obrís un expedient a quatre grans entitats –el Santander, el Sabadell, CaixaBank i Bankia–, González-Bueno ha dit: "El codi de bones pràctiques per als ICO l'hem subscrit totes les entitats".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El primer executiu del banc, que ha participat en un col·loqui al Círculo Ecuestre, ha defensat el paper de la banca en la sortida de la crisi. Però no s'ha volgut pronunciar sobre les crítiques del govern espanyol, sobretot de la vicepresidenta Nadia Calviño, als alts sous dels banquers en un moment en què es retallen plantilles. "Jo no m'he posat el sou. Per transparència és públic i no crec que em correspongui emetre'n una opinió", ha assegurat el conseller delegat del Sabadell, que arran de la possibilitat que el govern espanyol o els reguladors prenguin alguna mesura per limitar-los-el ha indicat: "El que facin estarà ben fet".

González-Bueno ha demanat un paper per a la banca en la gestió dels fons de recuperació europeus perquè, segons ha dit, és qui millor coneix el teixit productiu del país. També ha esperonat les autoritats a aprofitar al màxim aquests fons i a utilitzar-los com a palanca per a una reforma estructural: "És la nostra oportunitat –ha indicat– per fer grans canvis estructurals".

També ha defensat la decisió que va prendre la cúpula del banc, quan ell encara no hi era, de no fusionar-se amb el BBVA. "La competència ha estat en perill", ha assegurat: "La integració del Sabadell en una altra entitat hauria afectat negativament la competència". De fet, González-Bueno ha defensat la singladura en solitari del Sabadell i, en aquest sentit, ha assegurat que així ho han reconegut els inversors a la borsa. Sobre el procés de fusions i retallades al sector, ha indicat que "el reguladors han de vetllar per la solvència però també pel servei als clients, cosa que es posaria en perill si la competència es continua reduint". Per al màxim executiu del Sabadell el banc té ara la dimensió "ideal".

Futur del TSB

César González-Bueno ha deixat molt clar que malgrat que el Sabadell té negoci a l'estranger, la seva vocació és ser un banc espanyol. En aquest sentit s'ha referit al futur de la filial britànica del banc vallesà, el TSB. "Ha sigut un maldecap", ha reconegut, però ha indicat que ja s'ha capgirat la situació i el banc britànic no té necessitat de capital ni de fer-hi "operacions forçades". Així, ha indicat que TSB continuarà de moment en l'òrbita del Sabadell. "A curt termini no hi haurà cap procés corporatiu amb el TSB", malgrat que ha admès que en un futur se'l podrien vendre. "Si més endavant en surt un comprador hi estaríem d'acord" perquè "el focus estratègic per al Sabadell és Espanya": "No som el propietari natural del TSB perquè no tenim capacitat per afegir-hi més valor".

stats