AEROLÍNIES
Economia 25/08/2018

Consumidors contra Ryanair

Facua i l’OCU planten cara a la intenció de cobrar per l’equipatge de mà

P.s./x.g.
2 min
Consumidors contra Ryanair

BarcelonaL’anunci de l’aerolínia de baix cost Ryanair que començarà a cobrar pel transport de l’equipatge de mà a partir del primer de novembre va provocar ahir una ràpida resposta de les principals organitzacions de consumidors. Tant Facua com l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) van censurar les intencions de la companyia irlandesa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta última considera que la nova política d’equipatge que aplicarà Ryanair és “abusiva” i “incompleix la normativa en vigor aplicable”, i per això ha transmès la seva “disconformitat” a l’Agència Estatal de Seguretat aèria (AESA) i ha sol·licitat a l’organisme que la valori. L’OCU considera que la política d’equipatge anunciada per Ryanair incompleix la llei de navegació aèria, concretament el seu article 97, en el qual s’estableix que “el transportista estarà obligat a transportar, juntament amb els viatgers i dins el preu del bitllet, l’equipatge amb els límits de pes, independentment del nombre de paquets i volum que fixin els reglaments”.

Per la seva banda, Facua va criticar la decisió de Ryanair i va instar el ministeri de Foment a “prendre mesures” per frenar el cobrament pel transport de l’equipatge. Facua veu darrere d’aquesta mesura de Ryanair una estratègia de la companyia perquè al final siguin els consumidors els que paguin pel cost de les reiterades aturades i vagues dels seus treballadors.

Entre 6 i 25 euros

Ryanair va anunciar divendres que a partir del novembre l’equipatge de mà tindrà un cost per al viatger. La companyia cobrarà per l’equipatge de fins a deu quilos (les maletes de cabina de 55x40x20 centímetres), que fins ara era gratuït, entre 6 i 10 euros, de manera que els passatgers només podran portar una bossa personal que càpiga sota el seient. Així, limitarà l’equipatge de mà de més volum als viatgers amb bitllet priority.

Ryanair cobrarà 8 euros per paquet de menys de 10 quilos, que s’haurà de facturar abans de passar els controls de seguretat. Si es fa a la porta d’embarcament cobrarà al client 25 euros i baixarà l’equipatge de mà a la bodega. Per pujar-lo a cabina s’hauran de pagar 6 euros pel servei priority quan es faci la reserva.

stats