Economia 02/02/2017

Albiol diu ara que en dos anys el corredor mediterrani serà "una realitat"

El dirigent popular reconeix que la lentitud del trajecte Barcelona-València és "surrealista"

Ara
1 min
El fiscal demana per a García Albiol un any d'inhabilitació

BarcelonaEl coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, ha assegurat que en dos anys el corredor mediterrani serà "una realitat" pel que fa al transport de mercaderies. Albiol ho ha anunciat al Fòrum Europa Tribuna Mediterrània a València després que la setmana passada es reunís amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El dirigent popular també ha aprofitat la seva compareixença per fer autocrítica del sistema de comunicacions a Espanya. Ha admès que és "surrealista" trigar tres hores i mitja per anar de Barcelona a València i ha dit que la xarxa de comunicacions és "absolutament millorable".

Les paraules del dirigent popular arriben després que Catalunya i el País Valencià denunciessin retards en les obres del corredor. El passat 13 de gener els responsables d'infraestructures dels dos territoris es van reunir per reclamar "una figura de consens amb els territoris" que ocupés el càrrec de coordinador del corredor. Precisament aquest 29 de gener l'enginyer català Juan Barios Baquero va ser l'escollit per liderar el projecte.

Ara mateix són 7 els trams entre Catalunya i València que està previst que estiguin operatius a partir del 2018. Entre aquests trams en destaquen alguns, com el desdoblament de la via entre Vandellòs i Tarragona o els nous accessos als ports de Castelló, Sagunt i València.

stats