Economia 30/04/2019

Correus guanya diners per primer cop en 8 anys

L'empresa pública cobrarà 84 milions pel vot per correu

Ara
2 min
Els ingressos de Correus creixen per primer cop en set anys

BarcelonaEl grup Correus va obtenir el primer trimestre d'aquest any beneficis per primera vegada des del 2011, en guanyar 15,2 milions d'euros davant les pèrdues de 8,2 milions del mateix període del 2018.

Aquest resultat suposa un increment del 284,7% en els beneficis globals de la companyia, motivats per un augment dels ingressos d'explotació, especialment en el segment de la paqueteria (un 21% més), segons ha explicat aquest dimarts el president de Correus, Juan Manuel Serrano, en una trobada informativa.

Correus va gestionar entre el gener i el març 37 milions de paquets enviats, un 13% més que en el mateix període del 2018. En concret, Correus Express va registrar en el primer quart d'any un benefici de 2 milions, amb una previsió de creixement d'entre el 10% i el 12% per a aquest exercici, que la companyia espera culminar amb 8 milions positius.

La facturació de la companyia estatal va ser de 572,5 milions entre el gener i el març, davant els 509,2 milions del mateix període del 2018, un 12,4% més. El resultat brut d'explotació (ebitda) fins al març va pujar a 31,2 milions, un 349% més que en el primer trimestre de l'any passat, que va ser de 7 milions.

El president de Correus ha destacat la importància de l'estratègia d'internacionalització que ha afrontat l'empresa amb l'actual equip de gestió. Serrano ha recordat el seu pla per desembarcar al Sud-est Asiàtic i l'operació de compra del 51% de la portuguesa Rangel Expresso tancada a finals d'abril, per 11,2 milions i una inversió prevista de 4 milions. Serrano ha subratllat que l'objectiu de l'actual equip directiu és "fer una companyia rendible en el menor temps possible".

El grup espera assolir beneficis anuals a partir del 2020. No obstant això, la previsió feta pel grup Correus per a tot l'exercici del 2019 inclou encara unes pèrdues de 15 milions, amb uns ingressos previstos de 1.977,2 milions, uns 74 milions més que el 2018, dels quals 120 milions (el 6,1%) corresponen a la contraprestació de l'Estat pel Servei Postal Universal (SPU).

Vot per correu

D'altra banda, Correus cobrarà uns 84 milions d'euros de l'Estat per la gestió del vot per correu de tots els processos electorals programats per a aquest any, segons ha informat la societat postal pública. L'operadora assegura que "ha tirat endavant de forma satisfactòria" el primer d'aquests processos, el de les eleccions generals i valencianes de diumenge passat, 28 d'abril, tot i que el nombre de visites a les seves oficines es va multiplicar per vuit en l'última setmana.

La xarxa de més de 2.000 oficines de Correus va comptabilitzar 2,04 milions de visites en els últims dies de termini per votar per correu, entre el 22 i el 25 d'abril, davant de les 250.000 que comptabilitza en quatre jornades habituals.

Per afrontar aquest procés i el de les eleccions del maig la companyia postal pública assegura que ha reforçat la plantilla amb 4.500 treballadors temporals.

stats