Economia 28/11/2014

200 euros de subvenció per la compra d'una bicicleta elèctrica

El consell de ministres prorroga el pla PIVE6 fins a finals d'any i impulsa el PIMA aire 4 perquè es venguin més bicis de pedaleig elèctrics i vehicles comercials propulsats per gas, amb descomptes de fins a 5.500 euros

Mariona Ferrer I Fornells
1 min

MadridEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres una pròrroga del pla PIVE 6 per a la compra de cotxes eficients fins que acabi l'any. Es tracta d'un anunci que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ja va fer la setmana passada. Per al 2015, ja està pressupostada una partida de 175 milions per al pla PIVE 7.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A banda, però, també ha anunciat les bases del pla PIMA Aire 4 per a la renovació de vehicles comercials, que s'han aprovat a través d'un reial decret. La principal novetat d'aquest programa és que també se subvencionaran els vehicles propulsats per gas. El pressupost està dotat en 9,6 milions d'euros i també inclou ajudes per a les bicicletes elèctriques, és a dir, aquelles que tenen un motor elèctric per assistir el pedaleig.

Es busca així fer un pas "més" en la reducció de gasos contaminants. La subvencions seran de 200 euros per a cada bicicleta elèctrica i de 1.000 euros per als vehicles comercials de menys de 2.500 kg que no vagin amb gas. Per als de més d'aquest pes, seran de 2.000 euros. Si són de gas, l'ajuda serà de 2.500 euros (més de 1.000 euros els posarà el venedor) per als de menys de 2.500 km i de 5.500 euros (més de 2.000 els posarà el venedor) per als que superin aquest pes.

stats