Economia 01/02/2017

Covestro invertirà 3 milions d'euros en un nou centre logístic a Tarragona

Està previst que el nou centre de l'antiga Bayer estigui operatiu a partir de la segona meitat del 2017 i generi 15 llocs de treball

Ara
2 min
Imatge aèria i nocturna  de la zona on es concentra el sector petroquímic  de Tarragona.

BarcelonaLa companyia química Covestro (l'antiga Bayer MaterialScience) invertirà tres milions d'euros en un nou centre logístic al parc industrial de Tarragona que crearà 15 llocs de treball. La seva funció serà la d'importar àcid clorhídric provinent d'altres plantes d'Alemanya per distribuir-lo i satisfer la demanda d'aquest producte a Catalunya i Espanya. L'àcid clorhídric s'utilitza en diversos processos com el tractament de metalls, aigües, en química bàsica i en detergents.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director general de Covestro a Espanya, Andrea Firenze, ha afirmat que el nou centre reforça el compromís de la companyia de seguir operant a la capital del Tarragonès i diu que el projecte “és una clara aposta del grup pel mercat espanyol”.

Després que s'anunciés el trasllat de la seva seu espanyola de Barcelona a Tarragona l'any 2015, Tarragona s'ha convertit en un dels principals centres operatius de Covestro a la Península. Covestro hi fabrica i hi comercialitza sistemes de poliuretà que actualment dóna cobertura a diversos mercats europeus, el nord d'Àfrica i l'Amèrica Llatina.

El compromís de Covestro amb Tarragona encara va més enllà. La companyia, que comparteix instal·lacions amb altres empreses al parc industrial de Tarragona, els ofereix diversos serveis com el subministrament d'energia, infraestructura i instal·lacions de medi ambient i seguretat. Entre els seus plans de futur també es troba el d'incorporar noves empreses al parc industrial de la ciutat.

La notícia del nou centre logístic arriba en un moment de celebració per la companyia. L'altra fàbrica que Covestro té a Barcelona, especialitzada en la fabricació de resines i de recobriments, ha celebrat el seu 50è aniversari. Aquest centre també ha viscut un procés de modernització juntament amb el de Tarragona, on durant els últims 5 anys s'hi han invertit més de 38 milions d'euros.

stats