Economia 15/03/2016

El despatx d'advocats Cuatrecasas obre oficina a Mèxic

La firma catalana factura 266 milions, un 4% més, i preveu contractar 100 advocats aquest any

Dani Sánchez Ugart
2 min
Rafael Fontana, president de Cuatrecasas, i Jorge Badia, director general / CUATRECASAS

MadridEl despatx d'advocats amb seu a Barcelona Cuatrecasas Gonçalves Pereira ha obert una oficina pròpia a Mèxic, segons ha informat aquest dimarts el president de la companyia, Rafael Fontana. L'empresa ja tenia acords amb diversos despatxos llatinoamericans, i continuarà treballant en aquesta expansió en països com Colòmbia, Perú o Xile, però ara exercirà directament a Mèxic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'obertura ha vingut impulsada pel contracta amb Pemex, la principal petroliera mexicana, a qui la firma catalana assessora en diversos projectes relacionats amb la reforma energètica del govern mexicà. Fontana ha anunciat que contractaran advocats mexicans per exercir "dret local".

L'oficina la van obrir a l'octubre del 2015, segons el president, tot i que fins ara no s'havia fet públic. A diferència de la resta d'oficines internacionals de la firma (a Sau Paulo, Londres, París i altres localitzacions), la firma està sola en aquesta nova oficina, tot i que Fontana no ha descartat que acabin compartint espais amb els seus socis per a la internacionalització.

Cuatrecasas va facturar el 2015 266 milions d'euros, un 4% més que en l'any anterior, segons ha explicat el director general de la companyia, Jorge Badia.

La major part de la facturació (el 36,5%) ha vingut de l'àrea de mercantil, impulsada gràcies a la recuperació econòmica i a grans operacions com l'assessorament en la sortida a borsa de Talgo o Euskaltel.

Cuatrecasas té 1.515 professionals vinculats, 970 dels quals advocats, i 'millenials', segons ha destacat Badia. La firma preveu augmentar la nòmina de lletrats en 100 persones durant el 2016, quan planeja augmentar les vendes en un 5%.

Aquest any, l'empresa també enllestirà la seva nova seu al districte del 22@ de Barcelona, i preveu completar el trasllat a principis del 2017, quan celebrarà el primer centenari del despatx. En aquesta oficina, la firma estudia donar més llibertat als advocats per treballar des de casa, i anar-hi només quan creguin que els cal, segons ha explicat el president de la companyia.

Perspectives entelades

"No estem arrencant aquest any amb l'alegria que va arrencar el 2015, i pensem que la situació política del país no ajuda a què s'animin les operacions", ha admès Fontana, que no ha informat de les dades de benefici net. "És molt agosarat dir que hem sortit de la crisi. No som una illa i no fem res si la resta de l'economia no tira", ha afegit.

stats