Economia 26/06/2019

Una jutge desestima la demanda contra l'adopció de les hereves d'El Corte Inglés

El jutjat considera que la germana d'Isidoro Álvarez no està legitimada per demanar l'anul·lació

Ara
2 min
L’empresa encara  el repte de reduir la dependència bancària.

BarcelonaUn jutjat de primera instància de Madrid considera que la germana de l'antic president d'El Corte Inglés, Isidoro Álvarez, no està legitimada per demanar que s'anul·li l'adopció de Marta i Cristina Álvarez, filles adoptives del difunt president. Totes dues són les segones accionistes amb més poder dins del grup després d'heretar-lo per la mort d'Isidoro Álvarez el 2014.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una d'elles, Marta Álvarez, és qui es convertirà en presidenta no executiva dels grans magatzems, a falta de la ratificació d'una junta d'accionistes que se celebrarà a l'agost. El canvi es produirà poc més d'un any després que el consell d'administració cessés Dimas Gimeno (cosí de les germanes Álvarez) i es nombrés president executiu Jesús Nuño de la Rosa, que en principi repetirà al càrrec.

Tots aquests moviments empresarials han succeït en paral·lel a una trama familiar sobre la qual ha resolt el sistema judicial aquest dimecres. Al mes de setembre el jutge va admetre a tràmit una demanda presentada per Maria Antonia Álvarez (germana del difunt Isidoro Álvarez i mare de Dimas Gimeno) en què es buscava la nul·litat de l'acta d'adopció de les dues filles d'Isidoro Álvarez. Entre altres qüestions, la denunciant posava en dubte l'existència d'un procés de convivència previ (a l'adopció) exigit per la llei.

Després d'escoltar les parts en la vista prèvia al judici, la jutge María Dolores Fernández Alcalde ha dictat una interlocutòria en la qual estima que la germana de l'empresari en qüestió no està legitimada per exercir l'acció de nul·litat del procés d'adopció. La jutge afegeix, a més, que Maria Antonia Álvarez no té drets com a hereva forçosa i que, per tant, encara que l'adopció quedés legalment afectada després de la denúncia, "no hi hauria una possible modificació de la seva legítima". El raonament és que "existeix una successió testada" per la qual Isidoro Álvarez deixava les seves filles adoptives com a hereves universals.

L'afectada per la sentència ha comunicat ja la seva intenció de presentar un recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Madrid, "per fer valer els seus interessos i els seus drets".

stats