Mercat de fitxatges
Economia Directius 14/07/2023

Més enllà de Naturgy: els fitxatges no fallits de la setmana

Vilalante (Renfe) aterra al clúster In-Move i un nou càrrec pel president del RACC

3 min
La seu de Naturgy a Barcelona.

BarcelonaLa campanya electoral de les eleccions generals espanyoles del pròxim 23 de juliol no ha estat l'única protagonista de la setmana. Un fitxatge fallit a Naturgy ha eclipsat part de l'actualitat econòmica, amb Francisco Reynés i Isidre Fainé com a personatges principals. Però el que havia de ser el nou conseller delegat de l'energètica, Ignacio Gutiérrez-Orrantia, actual directiu del banc nord-americà Citi, finalment ha rebutjat l'oferta. De moment, doncs, Naturgy mantindrà la governança com fins ara, a l'espera de veure el desenllaç del desgavell intern amb els fons que ha provocat aquest capítol. Amb tot, altres empreses i associacions fructifiquen nous fitxatges, com In-Move, Dia o Sport Cultura Barcelona.

Manel Villalante, nou president del clúster In-Move

L'assemblea general del clúster In-Move ha nomenat el director general de desenvolupament i estratègia de Renfe, Manel Villalante, com a nou president de l'entitat. Villalante agafa el relleu del conseller delegat de Cimalsa, Isaac Albert, que a partir d'ara ocuparà el càrrec de vicepresident del clúster, juntament amb el representant de Siemens Antonio Gallardo i la responsable de desenvolupament del negoci ferroviari d'Eurecat, Laia Garriga. Villalante és enginyer industrial de formació i ha estat, entre altres càrrecs, director general de transport terrestre al govern de Catalunya, director general de transport terrestre al ministeri de Foment, i ha ocupat diferents càrrecs directius a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) entre el 2004 i el 2007, i a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) entre el 2000 i el 2004. Des del 2018 és alt directiu a Renfe.

Dia nomena Patricio Morenés com el seu nou 'general counsel'

El grup de supermercats Dia ha nomenat com el seu nou general counsel (màxim assessor jurídic) Patricio Morenés, que s'incorpora al seu comitè de direcció i assumeix el càrrec després de tres anys com a deputy general counsel de la companyia, segons ha informat el grup. Morenés succeeix en el càrrec Sagrario Fernández, que ha ocupat el càrrec durant els últims quatre anys, i deixa la companyia per "afrontar nous projectes professionals", ha detallat Dia.

Antoni Cañete, nou membre d’honor del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya

El president de la patronal Pimec, Antoni Cañete, ha estat nomenat membre d’honor del Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya (CCJCC) a proposta del seu consell directiu, en el decurs del 33è Fòrum de l’Auditoria, celebrat a Sitges. Alhora, la degana de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona (UdG), Anna Garriga, també ha rebut aquesta distinció honorífica. El CCJCC vetlla perquè l’activitat professional de l'auditor s’adeqüi als interessos de la ciutadania i per representar la professió en tots els àmbits relacionats amb l’entorn econòmic i financer, i vigilar l’exercici de la professió de censor jurat de comptes. Actualment l'integren 1.500 professionals pertanyents a més de 200 firmes del sector i està presidit per Antoni Gómez.

Josep Mateu (RACC), nou president de Sport Cultura Barcelona

El president del RACC, Josep Mateu, ha estat escollit nou president de l'associació per al foment de les iniciatives esportives i culturals, Sport Cultura Barcelona. D'aquesta manera, Mateu succeeix al càrrec Albert Agustí, que ha dirigit l'entitat durant vuit anys. Mateu, que els darrers anys ha ocupat una de les tres vicepresidències de l'entitat, és llicenciat en ciències econòmiques per la UAB i ha ocupat càrrecs directius en diverses empreses des del 1978. Presideix el RACC des de l'any 2015, després de ser-ne el director general des del 1995.

stats