Mercat de fitxatges
Economia Directius 22/06/2023

Relleu històric al capdavant de la gran hotelera balear

El director de Mercabarna marxa a l'Ajuntament de Barcelona i Puig guanya poder dins de Colonial

3 min
Imatge d'un hotel Meliá a Magaluf

BarcelonaLes grans empreses remouen les seves cúpules abans d'acabar el curs. El moviment més sonat és la successió familiar al capdavant de Melià Hotels, la cadena hotelera balear per excel·lència. El seu fundador, Gabriel Escarrer Julià, deixa la presidència als seus 88 anys, i el rellevarà el seu fill. Alhora, Celsa fitxa un especialista en afers públics i lobis, enmig de la seva croada per solucionar la seva pugna amb els fons. Tot això sumat a la investidura sorpresa de Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona, que ha propiciat canvis: Mercabarna perd el seu director general: Jordi Valls marxa a l'Ajuntament a ocupar la quarta tinença d'alcaldia.

Gabriel Escarrer Jaume relleva el seu pare com a president de Meliá Hotels

Gabriel Escarrer Julià, fundador de l'hotelera Meliá, ha deixat la presidència de la companyia en mans del seu fill Gabriel Escarrer Jaume, actual conseller delegat del grup familiar mallorquí. El consell d'administració de la companyia ha decidit aquest dijous acceptar la renúncia de Gabriel Escarrer Julià, de 88 anys, com a president i culminar el pla de successió aprovat el 2016. Escarrer Julià mantindrà el càrrec com a conseller extern i vocal del consell i se'l nomenarà president d'honor.

Jordi Valls deixa la direcció de Mercabarna per exercir de regidor a Barcelona

Jordi Valls ha deixat el càrrec de director general de Mercabarna per assumir l'acta de regidor de l'Ajuntament de Barcelona, on el nou alcalde, Jaume Collboni, l'ha fitxat per ocupar la quarta tinença d'alcaldia, encarregat de les carteres d'Economia i Hisenda. Valls va començar a dirigir Mercabarna el setembre del 2020, durant la pandèmia, i té un llarg currículum en l'àmbit polític: va ser conseller de Treball i Indústria a la Generalitat durant el mandat de Pasqual Maragall i posteriorment encarregat del Port de Barcelona. També va ser alcalde de Manresa entre 1995 i 2006.

Jordi Valls va ser conseller de Treball de la Generalitat durant el primer tripartit. Després va presidir el Port de Barcelona.

Manuel Puig, nou conseller dominical de Colonial

Colonial va aprovar la setmana passada durant la seva junta d'accionistes el nomenament de Manuel Puig com a nou conseller dominical després que l'empresa de perfums Puig hagi augmentat la seva participació a Colonial del 5,3% al 7,3% durant el 2022, de manera que s'ha convertit en el tercer accionista després de QIA (19%) i Finaccess (14,8%). Manuel Puig ostenta el càrrec de vicepresident de Puig.

Sandra Silva, nova directora de recursos humans de Fluidra

Sandra Silva serà la nova directora global de recursos humans de Fluidra, cosa que la convertirà en part del comitè executiu i reportarà directament al conseller delegat, Bruce Brooks. Silva va arribar a l'empresa el 2021 i fins ara ha exercit com a directora de recursos humans per a la zona EMEA. Silva substitueix Amalia Santallusia, que ha liderat l'equip en els darrers tres anys.

Pol Codina, nou director general de PepsiCo per al sud-oest d'Europa

PepsiCo ha nomenat Pol Codina nou director general per al sud-oest d'Europa (Espanya, Portugal i Itàlia). Codina relleva en el càrrec Narcís Roura, que ocuparà la posició de vicepresident sènior d'estratègia i transformació per a PepsiCo a Europa. Codina, nascut a Girona, té un doble grau en economia i administració i direcció d'empreses per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Es va unir a PepsiCo el 2004, i va estar a l'àrea de màrqueting i vendes durant més d'onze anys. Després de passar dos anys a Nike, va tornar a PepsiCo, i tenia fins ara càrrecs de responsabilitat a les bases de Portugal i Suïssa.

Celsa fitxa Francesco Surace com a nou especialista de 'public affairs'

L'italià Francesco Surace s'incorpora a la siderúrgica catalana Celsa Group com a nou especialista en public affairs. L'empresa fa més d'un any que està a l'ull de l'huracà per les tensions que manté amb els fons pel seu deute, de més de 2.200 milions d'euros. Surace s'incorpora a la companyia provinent de l'empresa italiana Cattaneo Zannetto & Co., consultora especialitzada en intel·ligència política, lobis i afers públics, on fins ara era consultor sènior.

stats