Energia

L’Energètica destina 10 M€ a comprar parcs fotovoltaics

L'elèctrica pública de la Generalitat fa una crida pública per seleccionar projectes on invertir

2 min
Planta fotovoltaica a la depuradora d’aigües residuals de Reus.

BarcelonaL’Energètica, l’elèctrica pública de la Generalitat, destinarà 10 milions d’euros a la compra de parcs fotovoltaics de menys de 5 MW. La companyia fa una crida pública perquè les empreses promotores d’aquests parcs puguin oferir els seus projectes. La companyia està disposada a comprar parcs sencers o entrar en el capital com a soci en alguns dels projectes. L’objectiu són parcs, independentment del moment d’execució en què es trobin, que tinguin ja tots els permisos però encara no s’hagin connectat a la xarxa, tot i que amb el punt de connexió atorgat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta crida pública per entrar al capital de projectes solars pretén accelerar la capacitat de generació que necessita la companyia de capital públic per complir els seus objectius. A banda de la rendibilitat econòmica de les inversions, L’Energètica també inclou en aquesta crida pública altres criteris. Per exemple, la companyia no farà inversions en parcs de tercers per menys de 100.000 euros i haurà d’obtenir, com a mínim, el 5% del capital. A més, els parcs hauran de tenir el suport del territori i no s’entrarà en el capital de cap instal·lació sobre la qual l’ajuntament corresponent s’hagi manifestat en contra.

Neutralitat el 2040

Amb la compra d’aquests projectes L’Energètica vol augmentar la seva capacitat de generació per complir l’objectiu previst: que el 2040 la Generalitat sigui neutra en emissions. El primer pas de la companyia per aconseguir-ho és instal·lar plaques a les teulades dels edificis públics. Però l'elèctrica necessita un mínim de 1.000 MW per aconseguir els seus objectius i amb les teulades podria arribar a uns 200 MW. Per tant, la resta ha d’arribar d’instal·lacions de generació, siguin pròpies, desenvolupant parcs en polígons i terrenys de l’Incasòl, per exemple, o, com és el cas d’aquesta crida pública, invertint en projectes de tercers.

Les empreses interessades en la crida pública hauran de presentar els seus projectes a través del perfil del contractant, accessible des de la web de l’elèctrica pública, entre l’1 i el 31 de juliol.

stats