Economia 23/02/2015

El govern espanyol garanteix al sector de l'automòbil ajudes durant tot aquest any

El secretari d'Estat de Comerç, que va qüestionar el futur del PIVE la setmana passada, comunica a una patronal que el pla perdurarà el 2015

Europa Press
1 min
Els fabricants i els venedors dinant al Saló de l'Automòbil.

BarcelonaEl sector de l'automòbil ha arrencat el compromís al govern espanyol de garantir les ajudes a la compra de vehicles durant aquest any. El secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, ha confirmat personalment al president de l'Associació Nacional de Venedors de Vehicles a Motor, Reparació i Recanvis (Ganvam), Juan Antonio Sánchez Torres, la continuïtat dels plans de renovació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons declaracions de Sánchez Torres a què ha tingut accés Europa Press, García-Legaz ha garantit el manteniment d'aquests programes d'incentiu a la compra, encara que ha avisat que aquestes iniciatives "no poden tenir una continuïtat indefinida". El mateix secretari va dir la setmana passada que ara que les importacions de cotxes remuntaven calia fer "una reflexió" sobre el sentit del pla, donant a entendre que s'havia d'anar pensant en retirar-lo després de quasi dos anys.

El màxim responsable de Ganvam ha indicat que el govern espanyol és conscient que no es pot viure únicament del mercat exterior, sinó que cal consolidar una demanda interna forta que permeti garantir el teixit empresarial de l'automòbil, que només en la distribució dóna feina a 250.000 persones .

"Amb això vull dir que, només la continuïtat del PIVE permetrà tancar 2015 amb 940.000 unitats, lluny encara de les 1,2 milions que es consideren normals per a un país com Espanya pel nostre nivell de motorització, població i renda per càpita", va explicar el president de Ganvam.

stats