Economia 10/06/2014

El govern espanyol crea un fons de 300 milions per a futures ajudes a la compra de vehicles nous

L'executiu acaba de prorrogar el pla PIVE amb 175 milions i el fons servirà per garantir que els incentius tindran continuïtat

Europa Press
2 min

BarcelonaEl govern espanyol vol donar un marc d'estabilitat al Pla PIVE que incentiva la compra d'automòbils a canvi de retirar de circulació un vehicle antic. Per generar aquesta confiança, ha anunciat que crearà un fons dotat amb 300 milions per a futures ampliacions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts del Ministeri d'Hisenda han explicat que aquesta idea forma part del pla de mesures per al creixement, la competitivitat i eficiència, que serà finançat pels fons europeus i el sector privat.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría va anunciar divendres passat la sisena pròrroga d'aquest pla PIVE dotada amb 175 milions més per tal de continuar amb el procés de renovació del parc d'automòbils a Espanya, que és un dels més envellits d'Europa.

Segons els càlculs de l'executiu, les anteriors edicions del Pla PIVE han permès la substitució de 540.000 vehicles antics i ha suposat un estalvi energètic de 127 milions de litres de combustible a l'any i una reducció de gasos de 262.000 tones de CO2 a l'any.

L'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac) calcula que les anteriors edicions d'aquests ajuts han servit per generar una activitat econòmica de més de 6.000 milions d'euros per a l'economia espanyola, així com una recaptació de més de 2.000 milions d'euros .

Pla per a vehicles elèctrics

El govern espanyol també llançarà nou pla d'impuls als cotxes elèctrics, gestionat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, que compta amb una dotació pressupostària de 10 milions d'euros, per tal de donar suport al desenvolupament de la mobilitat sostenible i la seva tecnologia associada. Aquesta quantitat possibilitarà subvencionar la compra de 1.800 vehicles elèctrics.

El Reial Decret que regula aquests incentius manté les característiques del pla anterior, tot i que s'eleva a 1.000 euros (fins a 6.500 euros) l'import màxim de la subvenció per a turismes elèctrics amb una autonomia de més de 90 quilòmetres i també s'inclouen a les administracions públiques com a possibles beneficiaris.

stats