Economia 03/05/2016

El govern espanyol presumeix davant la UE de l'impost als pisos buits que ha recorregut al TC

L'executiu assenyala aquesta taxa en el programa d'estabilitat, tot i que ha estat suspesa pel seu recurs

Ara
1 min
Luis de Guindos, Soraya Sáenz de Santamaría i Cristóbal Montoro, ahir, després del consell de ministres.

MadridEl govern espanyol presumeix de l'impost als pisos buits creat per la Generalitat de Catalunya i altres governs autonòmics en l'actualització del programa d'estabilitat enviat a Brussel·les per intentar convèncer les autoritats europees que obrin la mà amb el dèficit.

L'argument és coherent, perquè l'impacte positiu de 101 milions d'euros en els comptes públics és una de les mesures contra el dèficit que l'executiu posa sobre la taula de la Comissió Europea, que demana precisament mesures per augmentar aquests ingressos. Però fa aigües quan es té en compte que el mateix executiu que presumeix d'aquesta nova taxa, l'ha recorregut davant del Tribunal Constitucional perquè considera que envaeix competències estatals, tal com publica aquest dimarts 'Cinco Días'.

Aquest dimarts, el TC ha decretat la suspensió d'aquest impost, en admetre a tràmit el recurs de l'executiu, que considera que grava el mateix que l'IBI, i que, per tant, ha de ser abolit. Tot i que el programa d'estabilitat va ser enviat a Brussel·les abans que es conegués l'acceptació a tràmit del recurs, el govern espanyol no fa cap referència en el document a la possibilitat que el trànsit judicial acabi eliminant aquests ingressos, com ha succeït finalment.

stats