Economia 08/02/2019

La família Espona posa a la venda Pastas Gallo

L'empresa està valorada en 200 milions d'euros, segons 'La Vanguardia'

Ara
1 min
Gallo és la marca líder de pasta a Espanya.

BarcelonaLa família Espona, propietària de la totalitat del capital de Pastas Gallo, ha posat la històrica marca al mercat per explorar l'interès dels fons de capital i de les multinacionals del sector de l'alimentació per comprar-la, segons assegura aquest divendres el diari 'La Vanguardia'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest diari explica que, segons algunes fonts, podria posar a disposició dels possibles compradors el quadern de venda en un parell de setmanes, mentre que un portaveu de la companyia no ha volgut fer comentaris.

Pastas Gallo la va fundar José Espona el 1946, i actualment en són propietaris cinc accionistes, amb un 20% cadascun: els germans Pedro Antonio, Pilar, Fernando, Silcia i Carlos Espona. La companyia va facturar uns 200 milions d'euros el 2018 amb un benefici net d'uns 20 milions, i té una plantilla de 420 persones distribuïdes entre les oficines i les fàbriques de Granollers, Esparraguera i El Carpio, a la província de Còrdova. Precisament a El Carpio va traslladar la seu social la històrica empresa catalana després del referèndum de l'1-O.

Segons explica 'La Vanguardia' citant fonts que coneixen la situació, els cinc germans accionistes han arribat a l'acord unànime d'escoltar conjuntament les possibles ofertes, i apunta com un factor que podria influir en la decisió de venda el repartiment del capital a parts iguals entre els germans i una nombrosa tercera generació que ve per darrere.

stats