Economia 02/01/2019

Ferrer arrenca el canvi de rumb amb la venda de la divisió de genèrics

La farmacèutica catalana està immersa en una reorganització del seu negoci

Paula Solanas
2 min
El nou conseller delegat de Ferrer, Mario Rovirosa.

BarcelonaFerrer ha posat en marxa la reestructuració del seu negoci. La farmacèutica catalana ha venut Tarbis Farma –la seva divisió de medicaments genèrics– a Amarox Limited, la filial europea d’Hetero, una de les principals companyies de genèrics de l’Índia, per un import que no s’ha fet públic. En un comunicat, els laboratoris amb seu a Barcelona van emmarcar ahir l’operació en el pla estratègic per centrar-se en el mercat de productes farmacèutics de marca, el seu negoci prioritari.

Com ja va avançar l’ARA, Ferrer està immersa en un moment de relleus a la direcció i de reorientació del negoci per mirar de remuntar els seus resultats. A Amarox, la compra de Tarbis li permetrà entrar en el sector dels genèrics a Espanya i heretar la cartera de productes, treballadors i xarxa comercial de la companyia catalana. Mario Rovirosa, conseller delegat de Ferrer des del mes d’abril, va assegurar que l’objectiu de la companyia farmacèutica sempre ha estat garantir la viabilitat de Tarbis i de les persones vinculades a la firma: “Estem segurs que la marca s’enfortirà amb l’aposta internacional que està fent Hetero pel mercat dels genèrics”.

Per la seva banda, el director executiu d’Hetero Labs Limited, A.V. Narasa Reddy, va afirmar que l’adquisició “encaixa molt bé amb l’estratègia de creixement d’Hetero a la Unió Europa. Segons el directiu, aquesta operació donarà a la filial de l’empresa índia “una plataforma per arribar als clients de manera sòlida amb la cartera actual de Tarbis i la cartera de productes d’Hetero”.

Hetero, amb una trajectòria de més de 25 anys en la indústria farmacèutica, és el principal productor mundial de medicaments antiretrovirals, disposa de 36 instal·lacions productives i més de 300 productes, i té presència en 126 països.

Canvis a la direcció

A banda de la venda de filials, Ferrer també ha viscut un degoteig d’acomiadaments de directius i càrrecs intermedis en els últims mesos. Per exemple, va aprovar la sortida d’Ernest Domènech, responsable de Ferrer HealthTech, i Gabriel Monllau, director de recursos humans. Segons l’empresa, els canvis responen a la necessitat de fer “un relleu generacional i crear un equip per afrontar els reptes previstos”.

stats