Esdeveniments

La fira audiovisual ISE s'ajorna fins al maig pel covid

El director executiu del saló considera que d'aquí tres mesos s'haurà recuperat la confiança en els viatges internacionals

2 min
Mike Blackman, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEls dubtes per la nova onada de la pandèmia i la preocupació per la cancel·lació de reserves han fet efecte en una de les principals fires de l'any a Barcelona. El saló del sector audiovisual Integrated Systems Europe (ISE) ha anunciat aquest dimarts que s'ajorna "pel creixent impacte de la variant òmicron a Espanya" i que se celebrarà tres mesos més tard del previst, entre el 10 i el 13 de maig. Estava previst que aquest esdeveniment se celebrés entre l'1 i el 4 de febrer, unes setmanes abans que el Mobile World Congress, que ahir assegurava que no es mourà de dates.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un comunicat, el director executiu de la fira ISE, Mike Blackman, ha assenyalat que, si bé estan "ansiosos" per celebrar el saló, l'organització ha reconsiderat la seva decisió "després d'escoltar els expositors, els propietaris i les parts interessades". "Hem acordat que el millor que podem fer és ajornar tres mesos l'edició de la fira", ha explicat el directiu. El saló tenia com a seu habitual Amsterdam, però va celebrar la seva primera edició a Barcelona el 2021, en un format adaptat a la pandèmia que donava més pes al contingut digital.

Blackman considera que endarrerir la celebració de l'ISE és "el millor camí", tenint en compte la situació actual i l'opinió dels principals participants en la fira. Segons el director executiu del saló, en tres mesos hi haurà "temps" per "recuperar la confiança en els viatges internacionals i les reunions" presencials. "Treballarem estretament amb tots els nostres expositors i socis per assegurar una transició suau a aquestes noves dates", ha insistit.

El Mobile manté les dates

La decisió de l'ISE va en la direcció oposada a la dels organitzadors del Mobile. El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, va assegurar ahir que la cita només es cancel·larà si ho demanen les autoritats espanyoles i va plantejar que cal fer-se a la idea de "conviure" amb el virus. Els dos esdeveniments havien notat en els últims mesos que les reserves de congressistes s'alentien a mesura que creixien els contagis de la variant òmicron.

Precisament el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat que les administracions es reuniran la setmana que ve amb la GSMA per coordinar la celebració del Mobile i ha expressat a Hoffman "el suport polític, institucional i operatiu" de la capital catalana.

stats