Infraestructures
Economia 19/08/2022

Foment urgeix a recuperar l'ampliació del Prat i fer el Midcat

Sánchez Llibre defensa l'opció d'allargar la tercera pista menys de 350 metres i crearà una comissió a la patronal

ARA
2 min
Josep Sánchez Llibre, en una imatge recent.

BarcelonaEl president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha urgit aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio a recuperar el projecte d'ampliació de l'aeroport del Prat. Segons el dirigent de la patronal catalana, ha tingut accés a un projecte tècnic elaborat per experts aeroportuaris que demostra que es pot fer créixer la infraestructura sense afectar la llacuna de la Ricarda. Aquest document avalaria estirar entre 300 i 350 metres la tercera pista de l'aeroport per convertir-lo en un hub internacional.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Sánchez Llibre ha detallat que en la primera junta directiva després de les eleccions de la patronal del juliol, prevista per al 5 de setembre, es crearà una comissió per reimpulsar l'ampliació, amb experts aeroportuaris, empresaris, referents del camp acadèmic i el d'innovació i de l'àmbit civil, entre d'altres. "Pensem que és fonamental poder recuperar el consens institucional de l'agost del 2021" sobre l'ampliació, que finalment es va descartar per discrepàncies entre les administracions, ha recordat el president de Foment.

L'objectiu de Sánchez Llibre, que acaba de ser reelegit, és "fer extensiu" aquest consens als ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona afectats per l'ampliació. En aquest sentit, ha assegurat que si es resol efectivament l'afectació de la Ricarda s'haurà superat una de les dificultats que van impedir l'acord.

Acord pel Midcat

Sobre el gasoducte Midcat i els dubtes de França davant la connexió gasística, el president de Foment ha sostingut que ha d'"entrar en joc la diplomàcia europea" per abordar l'assumpte amb l'executiu francès i treballar perquè sigui possible impulsar-lo i rebaixar la dependència energètica amb Rússia. Sánchez Llibre ha discrepat amb la postura del conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, que considera que el Midcat seria una solució parcial i complexa. "No comparteixo els seus dubtes", ha conclòs.

stats