Tecnologia

El fundador de Twitter, Jack Dorsey, surt de l'empresa

L'emprenedor deixa el càrrec de conseller delegat a l'actual cap de tecnologia, Parag Agrawal

2 min
El CEO de Twitter, Jack Dorsey

BarcelonaTwitter ha anunciat aquest dilluns la sortida del seu màxim executiu i fundador, Jack Dorsey, que serà substituït per l'actual cap tecnològic de l'empresa, Parag Agrawal. "He decidit deixar Twitter perquè crec que la companyia està a punt per continuar sense els seus fundadors", ha explicat Dorsey en un comunicat, després de diverses hores d'especulacions que han generat força moviments a la borsa. L'índex Nasdaq ha suspès la cotització de Twitter poc després de l'obertura de la sessió a Wall Street, on les accions s'han arribat a disparar un 10% abans que es confirmés la notícia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El directiu compatibilitzava fins ara el seu rol al capdavant de la xarxa social amb la direcció de la fintech cotitzada Square, que també és la propietària de la start-up catalana Verse. De fet, la firma Elliott Management ja havia intentat reemplaçar Dorsey l'any passat, perquè el fundador de la firma d'inversió, el multimilionari Paul Singer, considerava que l'emprenedor no hauria de dirigir dues empreses cotitzades alhora. Tot i això, en aquell moment finalment les parts van arribar a un acord.

En la seva carta a la plantilla, que ha compartit a la xarxa social, Dorsey ha assegurat que la decisió ha sigut seva, però ha admès que ha sigut "difícil". "No hi ha gaires fundadors que escullin la seva empresa per sobre del seu ego", ha afirmat. A més, ha defensat que Parag sigui el seu substitut perquè l'enginyer ha estat "al darrere de cada decisió crítica que ha ajudat a capgirar la companyia". "La meva confiança en ell com a conseller delegat arriba fins al moll de l'os", ha dit l'empresari tecnològic. Dorsey considera que la firma no podia estar sempre dirigida pel seu fundador i ha defensat el relleu com una manera d'evitar una limitació "severa".

Encara que el seu adeu ja és definitiu i Parag és oficialment el nou conseller delegat, Dorsey seguirà a l'empresa fins al maig per ajudar en la transició. A part d'aquest canvi, el president de Salesforce, Bret Taylor, també assumirà la presidència del consell d'administració de Twitter. L'emprenedor ha explicat que hi haurà una reunió demà per debatre quins seran els tempos d'aquest relleu.

stats