Economia 09/09/2020

GEN inCode tanca una ronda de finançament de 3,4 M€

La companyia de medicina genètica vol accelerar la seva expansió internacional

Ara
1 min
Jordi Puig, co-fundador de GEN inCode.

BarcelonaLa companyia de medicina genètica per a la prevenció de malalties cardiovasculars GEN inCode ha tancat la seva primera ronda de finançament de 3 milions de lliures esterlines (uns 3,4 milions d'euros) amb els fons d'inversió britànics Maven Capital Partner i Downing, segons ha informat aquest dimecres l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nou finançament es destinarà a l'expansió internacional a Europa, el Regne Unit i els Estats Units. Aquesta companyia va adquirir el 2018 els productes, actius i coneixement de Ferrer inCode i Gendiag.exe, empreses que aleshores formaven part del grup farmacèutic català Ferrer.

En aquell moment GEN in Code va portar la seva seu social a Oxford, al Regne Unit, malgrat que va mantenir una filial amb seu a Terrassa per a les seves operacions a l'Europa continental i a l'Amèrica Llatina.

L'empresa està especialitzada en tests moleculars de diagnòstic in vitro que combinen algoritmes clínics i intel·ligència artificial que avaluen el risc genètic de malalties cardiovasculars.

Expansió internacional

Segons Jordi Puig, cofundador de GEN inCode: "[La ronda de finançament] és una fita en el desenvolupament de la companyia i ens permetrà l'expansió ràpida dels nostres productes i tecnologia a Europa". Matthew Walls, president i conseller delegat, ha destacat que aquesta injecció de capital permetrà "iniciar els processos regulatoris i clínics necessaris per entrar al mercat dels Estats Units".

Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort i discapacitat al món. Es preveu que el cost global d'aquestes malalties al món passarà de 863.000 milions de dòlars el 2010 a 1,04 bilions el 2030.

stats