Economia 23/03/2021

Catalunya encapçala l'adjudicació de contractes sense concurs durant la pandèmia

La Generalitat assumeix el 27% dels diners assignats per la via d'emergència entre les comunitats autònomes

ARA
1 min
12 mesos en pandèmia

La Generalitat va adjudicar l’any passat 807 milions d’euros en contractes per la via d’emergència, és a dir, sense seguir els procediments habituals de licitació, a causa de la pandèmia del covid-19. Catalunya va ser la comunitat que més va utilitzar aquest procediment per assignar recursos públics sense concurs, per davant de Madrid (689 milions) i del País Valencià (305 milions), segons les dades recollides per la plataforma pro transparència Civio. En total, Catalunya va acaparar el 27% dels 2.955 milions assignats per les comunitats per via d’emergència.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La gran majoria de contractes de la Generalitat van ser per adquirir bates, material sanitari, tests ràpids i material informàtic, per exemple. Ho acredita el fet que els principals organismes adjudicataris siguin l’Institut Català de la Salut, el Servei Català de la Salut i el Centre de Telecomunicacions de Catalunya.

De totes maneres, entre els contractes més importants també n’apareixen alguns que no tenen res a veure amb la pandèmia, com el buidatge d’un dipòsit a Seva com a part d’unes millores a la C-17, que va costar 10 milions d’euros i es va adjudicar a l’empresa Tradeinsa.

Pel que fa als organismes locals, les diputacions i els ajuntaments catalans també van encapçalar els contractes per via d’emergència, amb 79 milions assignats, un 34% del total.

stats