Economia 08/06/2015

La Generalitat haurà de demanar permís al govern espanyol per concedir avals a empreses

El diari 'Expansión' avança el canvi legislatiu, que impediria operacions com la de Spanair i préstecs com els concedits a Gas Gas o Panrico sense el permís previ d'Hisenda

Ara
1 min
Andreu Mas-Colell

BarcelonaTots els crèdits, avals i garanties públiques que vulguin concendir les comunitats autònomes hauran d'obtenir abans el permís del ministeri d'Hisenda. El govern espanyol prepara un canvi legislatiu per controlar encara més l'activitat creditícia de les comunitats, segons avança aquest dilluns el diari 'Expansión'.

Els avals i garanties són habituals en la política industrial autonòmica i, en el cas de Catalunya, la Generalitat té 2.700 milions en avals als ens públics com Avançsa, que és el braç inversor que ha abocat diners en grans operacions com la de Spanair, finalment fallida, o l'Institut Català de Finances (ICF).

Però hi ha d'altres exemples recents d'operacions on ha participat avança a Catalunya com per exemple Gas Gas, que va rebre un préstec participatiu per fusionar-se amb Ossa, o la mateixa Panrico, a qui la Generalitat va donar un crèdit de 8 milions a través de l'Institut Català de Finances (ICF). Amb aquest canvi normatiu que prepara Madrid, el Govern hauria de tenir abans llum verda d'Hisenda per avalar aquests moviments.

stats