Economia 01/08/2019

La Generalitat convoca una mediació per evitar la vaga de vigilants de seguretat del Prat

Trablisa, l'empresa a càrrec dels controls, denuncia el comitè de vaga per una mobilització "il·legal"

Agències
1 min
Les cues a l'aeroport aquest divendres al matí

BarcelonaLa conselleria de Treball intenta evitar la vaga convocada pel comitè d'empresa de Trablisa, encarregada dels controls de seguretat de l'aeroport de Barcelona. L'organisme ha convocat demà una mediació entre les parts implicades tot i que, segons explica Juan Carlos Giménez, assessor del comitè, s'encara amb poca confiança d'arribar a un acord, ja que, segons ell, la direcció "no té cap intenció de negociar".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Si la reunió acaba sense cap consens, la vaga serà de 24 hores i indefinida, i començarà el divendres 9 d'agost. Els treballadors demanen que se'ls compensi econòmicament (un euro per hora) per la sobrecàrrega de treball i rebre millores en qüestions com descansos, rotacions, formació i paritat. A més, reclamen posar a disposició dels treballadors places d'aparcament.

Estan cridats a l'aturada els prop de 500 treballadors encarregats dels controls d'accés del Prat. El 2017, llavors sota el paraigua de l'empresa Eulen, una convocatòria similar va afectar molt l'operativa de l'aeroport.

La versió de Trablisa

Pel seu costat, Trablisa ha presentat avui mateix una demanda als jutjats socials de Barcelona i ha demanat que la vaga es declari "il·legal i abusiva". La companyia sosté que no hi ha motius justificats que avalin la mobilització i ha remarcat que la convocatòria del comitè és "desproporcionada i inacceptable".

La companyia assegura, a més, que treballarà "fins a l'últim moment" per evitar una vaga indefinida i ha demanat al comitè d'empresa que la desconvoqui. "Considerem que són inacceptables les demandes del comitè de vaga i que venen a trencar un marc negociador amb l'amenaça de vaga i el consegüent perjudici a tercers", ha exposat.

stats