Economia 31/10/2014

El Govern ajorna fins després del 9-N la concreció sobre el retorn de la paga extra als funcionaris el 2015

La Generalitat ha citat els sindicats el 10 de novembre a una reunió on sabran com i quan recuperaran la paga suprimida els últims tres anys

Europa Press
2 min
Protesta manifestació funcionaris

BarcelonaLa Generalitat s'ha compromès aquest divendres a convocar una reunió de la taula general de la funció pública el 10 de novembre per concretar els aspectes referents als empleats públics en els Pressupostos de 2015, ha informat la Conselleria de Governació a Europa Press. Els sindicats confien que la trobada serveixi per posar data a la recuperació de la paga extra suprimida a Catalunya durant els últims tres anys.

Segons han explicat a Europa Press fonts sindicals, a la reunió d'aquest divendres, a la qual han assistit els representants de CCOO, UGT i IAC, la secretària d'Administració i Funció Pública de la Generalitat, Meritxell Masó, no ha concretat calendari ni intencions però s'ha compromès a convocar formalment la taula de negociació per a l'endemà del 9-N.

El portaveu de CCOO, Xesús González, ha recordat que els sindicats han exigit incorporar en els propers pressupostos la recuperació de la paga suprimida el 2012, cobrar totes les pagues en 2015, restablir la jornada i el salari dels interins al 100%, tornar a convocar oposicions, millorar mesures de conciliació i establir els terminis per recuperar també les pagues suprimides el 2013 i 2014.

El seu homòleg a la UGT, Xavier Casas, ha assenyalat que, a més, el Govern ha de concretar si el 2014 els empleats públics cobraran la paga suprimida, ja que es va comprometre a restituir si s'aprovava l'impost sobre els dipòsits bancaris, i ha considerat "intolerable" que a dos mesos d'acabar l'any no s'hagi informat d'això als funcionaris.

Els sindicats havien convocat per a aquest divendres una concentració davant de la Conselleria de Governació per exigir la restitució de sous i jornades davant les declaracions aquesta setmana de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, al Parlament, on va posar en dubte que es puguin pagar les 14 pagues als funcionaris si no s'aprova un pressupost per el 2015.

No obstant això, la nit d'aquest dijous, els sindicats van cancel·lar la mobilització després que la Generalitat els convoqués a la reunió que ha tingut lloc el matí d'aquest divendres.

stats