Economia 18/02/2015

El govern espanyol es replantejarà noves pròrrogues de les ajudes a l'automòbil

El secretari d'Estat de Comerç diu que l'increment de les importacions de vehicles "obliga a una reflexió" sobre el sentit d'aquestes subvencions

Europa Press
1 min
Feia prop de vint anys que no es registraven 17 mesos seguits d’augment en les vendes  de cotxe. L’últim cop va ser entre el 1996 i el 1997.

MADRIDEl secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, ha posat el focus aquest dimecres en el creixement de les importacions de vehicles a Espanya en l'últim any i ha dit que el repunt "exigeix una reflexió" sobre les polítiques d'estímul, encara vigents, al sector. De fet, l'executiu té previst aprovar aquesta mateixa setmana el PIVE 7, dotat amb 175 milions d'euros recollits als Pressupostos Generals de l'Estat, segons va avançar fa uns dies l'agència Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la roda de premsa de presentació dels resultats anuals de la balança comercial, García-Legaz ha vinculat el creixement de les importacions de cotxes al fet que Espanya arrossegava un parc de vehicles "obsolet", però també ha lligat la millora a l'obertura del crèdit i a l'efecte de les subvencions del pla PIVE.

Les polítiques d'estímul als compradors particulars "han tingut sentit", ha dit García-Legaz, però ha afegit que potser ara que el mercat comença a tenir una "vida intensa" i les vendes, a funcionar per si soles, "cal fer una reflexió respecte a les polítiques d'estímul".

El govern espanyol ha fet públiques aquest dimecres les dades sobre la balança comercial, que va disparar el dèficit durant el 2014 per l'increment de les importacions per sobre del que van créixer les exportacions. En concret les vendes a l'exterior van augmentar un 2,5% fins als 240.000 milions d'euros (un nou rècord anual a tot l'Estat) mentre que les importacions van avançar un 5,7% fins las 264.500 milions d'euros.

stats