Automoció
Economia 01/10/2021

El Govern licita de nou el macrocentre de FP d'automoció de Martorell després d'un primer intent fallit

La Generalitat planteja una concessió per 15 anys, prorrogables en 10 més, per gestionar l'equipament

ARA
2 min
El centre de Martorell havia de ser el símbol de la gran aposta de Catalunya per la FP.

BarcelonaDos anys més tard, el Govern ho torna a intentar. El departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, a través del Servei Públic d'Ocupació (SOC), ha tret de nou a licitació el contracte per a la gestió i l'explotació del macrocentre de FP d'automoció de Martorell, al Baix Llobregat, que es va inaugurar el 2015. Després d'obrir una licitació el 2019 que va acabar quedant deserta, aquest divendres s'ha publicat l'anunci del contracte per gestionar unes instal·lacions que sumen més de 10.000 metres quadrats de superfície i que van costar 17,6 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des de fa anys, tant els sindicats com les empreses de l'automoció denuncien que aquest macrocentre, situat prop de la planta de Seat a Martorell, està infrautilitzat. Per això, fins i tot el Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya (CIAC) va demanar a finals de l'any passat que el projecte depengués de les empreses del sector de l'automoció en lloc de l'administració. En aquesta ocasió, el Govern planteja una concessió per 15 anys, prorrogables en 10 anys més. La Generalitat dona de termini fins al 4 de novembre a les entitats interessades en la licitació perquè enviïn les seves sol·licituds.

En aquest centre s'impartirà FP inicial, FP professional per a l'ocupació i la formació programada per a les empreses destinada al sector de l'automoció. El SOC ja va obrir una consulta preliminar amb el sector per definir conjuntament les condicions i els criteris de licitació per a la gestió de l'equipament, que el Govern considera "clau" per consolidar la competitivitat del sector de l'automoció i de les mateixes empreses.

Torrent assegura que serà la "punta de llança" del sector

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que aquestes instal·lacions educatives han de ser la "punta de llança" de la transformació del sector i un espai "al servei" de la indústria per fomentar-ne la transició. "Ens hem fixat com a objectiu fonamental la requalificació professional dels treballadors", ha insistit en la clausura del fòrum Els reptes de l'electrificació de la mobilitat, celebrat en el marc de l'Automobile Barcelona 2021. El conseller ha defensat una indústria més competitiva i amb més pes en l'economia catalana i ha insistit que l'automoció ha de ser un "puntal fonamental de futur".

stats