Economia 20/07/2015

Grifols amplia el contracte de fabricació amb Abbot fins el 2026

El nou acord està valorat en 646 milions d'euros i garantirà la producció d'antígens per detectar virus com el VIH durant 5 anys més

Agències
1 min
Ambició empresarial

BarcelonaLa multinacional farmacèutica Grifols i l'empresa nord-americana Ortho Clinical Diagnostics han prorrogat per 5 anys més el contracte subscrit amb Abbot per la producció d'antígens per a reactius de diagnòstic immunològic, segons ha comunicat aquest dilluns la companyia catalana, que ha confirmat que el nou contracte té un valor de 700 milions de dòlars (646 milions d'euros).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El contracte, que inicialment acabava el 2021, ara s'amplia fins el 2026, segons ha informat Grifols a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). La farmacèutica catalana fabrica, distribueix i comercialitza antígens per a reactius d'immunoassaig amb la nord-americana Ortho Clinical Diagnostics.

En l'actualitat, Grifols produeix per a Abbot més de cinc tipus d'antígens que són utilitzats en les proves diagnòstiques per a la detecció de virus com el VIH, l'hepatitis o els que causen malalties com la de Chagas o la sífilis, entre d'altres.

Aquests fàrmacs es fabriquen al complex industrial que la companyia catalana té a Emeryville (Califòrnia), on està construint una nova planta per modernitzar i ampliar la producció d'antígens amb una inversió de 59 milions d'euros, que estaria operativa a principis del 2017.

stats