Economia 03/10/2018

Grifols es desploma un 6% a la borsa pels dubtes del banc suís UBS

L'entitat avisa que una nova tecnologia pot posar en risc el 20% dels ingressos de la farmacèutica

Ara
2 min
Grifols destina un 40%  del benefici a dividends

BarcelonaLa farmacèutica catalana Grifols s'ha desplomat gairebé un 6% a la borsa a l'inici de la sessió d'aquest dimecres després que el banc suís UBS hagi rebaixat la valoració de l'empresa i hagi aconsellat als inversors vendre'n les accions. Concretament, la companyia catalana ha acabat la jornada amb unes pèrdues del 5,37% i la seva acció ha quedat retallada fins als 23 euros.

L'entitat financera suïssa assegura que és pel descobriment de la tecnologia anti-FcRn, un tractament per a malalties del sistema immunològic que estan provant diversos laboratoris. Segons UBS, aquest avenç podria tenir un impacte important en les vendes d'immunoglobulina de la companyia, que representen el 20% dels ingressos.

És per això que UBS ha rebaixat el preu objectiu de l'acció de Grifols dels 25 euros fins als 18 euros per títol. Segons el banc suís, la tecnologia anti-FcRn podria arribar a substituir els medicaments de Grifols de cara al 2021. Aquesta caiguda de pràcticament el 6% a la borsa és la pitjor davallada per a la companyia en els últims quatre anys.

Grifols ha emès un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) al tancament de la sessió per calmar els mercats després de l'informe d'UBS. Segons la companyia catalana, les valoracions del banc suís estan basades únicament en estudis clínics preliminars i, per tant, "els resultats no son concloents respecte" pel que fa a la seva eficàcia i seguretat.

"La demanda d'immunoglobulina continua sent molt superior a l'oferta", ha defensat Grifols en el seu comunicat. A més, la companyia considera que encara que la tecnologia anti-FcRn arribés al mercat, aquest tractament només seria indicat "per a un petit número de malalties i pacients". És per això que la farmacèutica creu que l'impacte en el seu negoci seria "mínim".

stats