Economia 15/05/2019

El Grupo Jorge pacta amb la UGT regularitzar 1.600 treballadors de subcontractes

El sindicat assegura que l'acord és una fita històrica

Ara
1 min
El Grupo Jorge pacta amb la UGT regularitzar 1.600 treballadors de subcontractes

BarcelonaEl Grupo Jorge han arribat a una acord amb el sindicat UGT perquè regularitzi a partir de l'1 de juliol els 1.600 empleats que treballaven per a empreses subcontractades a Catalunya. Es tracta dels treballadors d'Axparia Trade, uns 1.200 de l’escorxador Le Porc Gourmet, a Santa Eugènia de Berga, i uns 400 de Le Fortune Pig, a Mollerussa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta internalització permetrà a aquests treballadors aplicar-los el conveni col·lectiu del sector. "És la internalització més important feta fins ara", ha assegurat la responsable del sector de l'alimentació de la UGT, Alícia Buil, en roda de premsa.

Per la seva banda, el secretari general d'UGT Catalunya, Camil Ros, ha avisat que aquest acord és "un missatge molt clar" a totes les empreses del sector d'escorxadors i carni i un "camí a exportar" perquè s'apliqui en altres àmbits.

Aquest acord seria l’estocada final a les falses cooperatives que operaven a Grupo Jorge, ja que amb el pacte s’aconsegueix no només que els empleats hagin passat a règim general (que això ja s’havia aconseguit amb la incorporació a Axparia), sinó que a més els treballadors siguin contractats per l’empresa a qui presten el servei, dos aspectes que ja es recollien en la modificació de la llei de cooperatives.

L’acord de la UGT invalida i qüestiona l’acord firmat ara fa un any entre el sindicat Comissions Obreres i Grupo Jorge –amb la mediació del departament de Treball–, pel qual es preveia la incorporació a Grupo Jorge dels treballadors que operaven amb les falses cooperatives, primer a través d’una mercantil, però sense data límit d’incorporació a Grupo Jorge.

stats