Economia 14/02/2018

La Inspecció de Treball detecta 700 falsos autònoms treballant en aplis

Báñez assegura que ja s'ha fet la sol·licitud perquè siguin donats d'alta al règim corresponent

Agències
1 min
L’estiu passat un grup de missatgers d’aquestes aplicacions van sortir al carrer per reivindicar que els reconeguin com a treballadors per poder tenir drets com ara vacances i un salari mínim.

MadridLa Inspecció de Treball ha detectat 700 falsos autònoms treballant en aplis d'economia col·laborativa. Així ho ha anunciat aquest dimecres la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, durant la sessió de control del Congrés de Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ministra d'Ocupació ha respost a la pregunta de la diputada socialista Esther Peña Camarero assegurant que les actuacions de la Inspecció en aquest àmbit es deriven de denúncies dipositades a la bústia de frau de la Seguretat Social i de les fetes per sindicats i els mateixos treballadors.

"El frau es persegueix en qualsevol sector i qualsevol dia de la setmana", ha sentenciat Báñez, que ha explicat que, un cop detectats, la Inspecció emet una sol·licitud davant la tresoreria general de la Seguretat Social perquè doni d'alta al règim d'autònoms aquests treballadors.

Entre 2012 i 2017, la Inspecció de Treball va detecar 6.785 llocs de treball ocupats per falsos autònoms en diferents sectors, però a més, des dels últims cinc anys es porten a terme prop de 18.000 accions inspirades en aquest àmbit, segons les dades que ha donat a conèixer aquest dimecres la ministra d'Ocupació.

stats