Economia 18/06/2016

Inveready llança un nou fons d’inversió de 20 milions d’euros

El fons d’inversió de capital risc, amb seu a Barcelona, està a punt de tancar el seu primer vehicle inversor especialitzat en venture debt

Júlia Manresa
2 min
Inveready llança un nou fons d’inversió de 20 milions d’euros

El fons d’inversió de capital risc Inveready, amb seu a Barcelona, està a punt de tancar el seu primer vehicle inversor especialitzat en venture debt, una mena d’híbrid per a companyies madures, que inverteix en empreses tecnològiques però només com a instrument financer (en compres concretes o per garantir la liquiditat de l’empresa). Després de quatre anys des que van aixecar el fons, Inveready ha aconseguit tancar 15 operacions a través d’aquest vehicle per un valor total d’11,2 milions d’euros. Per això, com explica Carlos Conti, soci d’Inveready i responsable d’aquest fons, l’entitat està a punt per obrir el seu segon vehicle de venture debt, aquesta vegada amb un capital de 20 milions d’euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Conti assegura que Inveready és l’única entitat que ofereix aquest tipus de producte financer a tot l’Estat, tot i que el venture debt és un tipus d’inversió que ja està consolidat als països anglosaxons, com Anglaterra o els Estats Units. Malgrat la novetat, Conti explica que l’acollida d’aquest primer fons ha sigut positiva, i que els accionistes han aconseguit una rendibilitat del 15% anual. De fet, Conti puntualitza que aquest primer fons encara no està del tot tancat, sinó que queden dues operacions que preveu tancar aquest últim trimestre.

Tot i això, el director d’aquest fons també avança que la meitat del segon vehicle ja està subscrita parcialment per accionistes del primer fons que decideixen reinvertir. Per subscriure la resta del capital, Conti avança que ja s’està parlant amb nous inversors professionals.

Diversos fons en actiu

Inverady és un dels fons d’inversió en capital risc actualment més actius de l’Estat. Els seus fundadors són els economistes Roger Piqué i Josep Maria Echarri, que van arrencar el fons l’any 2007 com un vehicle especialitzat en la inversió en projectes tecnològics en fases inicials.

Actualment gestiona un total de 70 milions d’euros a través de vehicles especialitzats. Així doncs, a més del fons de venture debt, Inveready compta amb un fons que només inverteix en projectes del sector biotecnològic, un per al sector de les tecnologies de la informació i un que inverteix en start-ups de diversos tipus però sempre en fases inicials de desenvolupament.

stats