Economia 06/03/2019

L'expresident de Nissan Carlos Ghosn queda en llibertat amb fiança

La justícia japonesa fixa en gairebé 9 milions de dòlars la xifra perquè deixi la presó provisional

Agències
1 min
L'expresident de Nissan, Carlos Ghosn, surt de la presó disfressat.

TòquioL'expresident de Nissan Carlos Ghosn ha quedat aquest dimecres en llibertat amb finança, després de dipositar els gairebé 9 milions de dòlars que va fixar ahir la justícia japonesa. El directiu ha estat tres mesos detingut en presó preventiva pel presumpte cobrament de sobresous milionaris del fabricant de cotxes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La fiscalia japonesa ja ha recorregut la decisió i Ghosn serà sotmès a un monitoratge en vídeo per comprovar que no abandona el país mentre la justícia no dicti sentència sobre el seu cas. La fiança del directiu s'ha fixat en gairebé 9 milions de dòlars. Aquest ha sigut el tercer intent del seu equip legal perquè sortís de la presó provisional.

Ghosn ha sortit del centre de detenció del barri de Kozuge, a Tòquio, disfressat amb una granota de treball, tires reflectants al tors, ulleres, una gorra blava i la boca tapada amb una màscara. L'han escortat fora de la presó una dotzena de guàrdies de seguretat. El directiu ha pujat a una furgoneta equipada amb una escala de treball mentre les càmeres –sense estar segures que fos ell– intentaven captar el moment de la sortida del recinte penitenciari.

La sortida de Ghosn de la presó li permetrà reunir-se més sovint amb els seus advocats per preparar la defensa per al judici, que tindrà lloc els mesos vinents. Entre els càrrecs de delictes fiscals i econòmics, l'expresident de Nissan està acusat de cobrar de manera indeguda prop de 82 milions d'euros en remuneracions del grup automobilístic. Ghosn s'enfronta a una condemna de fins a 10 anys de presó.

stats