Economia 18/04/2015

Julio Rodríguez deixa Schneider per dirigir Ciments Molins

Jordi Velert
2 min
Julio Rodríguez deixa Schneider per dirigir Ciments Molins

L’empresa Ciments Molins té un nou conseller delegat, que no serà ningú de la nissaga que fins ara ha governat la companyia. Segons va anunciar ahir serà Julio Rodríguez, que fins ara ostentava el càrrec de vicepresident executiu d’operacions de Schneider Electric i que també formava part del comitè executiu mundial de la multinacional d’origen francès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La notícia va arribar només l’endemà que Schneider Electric comuniqués la marxa de Julio Rodríguez, la carrera professional del qual sempre havia anat vinculada a aquesta empresa. Rodríguez, de 53 anys, és enginyer tècnic industrial per la UPC, es va incorporar a Schneider Electric l’any 1984 i ha desenvolupat càrrecs dins la companyia tant a Espanya com a Portugal i Bèlgica.

El nou fitxatge de Ciments Molins estrenarà el nou càrrec l’1 de juliol, just després d’abandonar la seva actual empresa. Rodríguez rellevarà Juan Molins Amat, actual primer executiu de la cimentera catalana, que continuarà exercint com a vicepresident primer de la companyia. El nomenament de Rodríguez es formalitzarà a la junta anual d’accionistes de Ciments Molins, una de les grans cimenteres d’Espanya, amb seu a Sant Vicenç dels Horts.

Creix el benefici gràcies a l’exterior

Ciments Molins va guanyar 30,8 milions d’euros el 2014, el triple que al 2013. De totes maneres, el negoci de la companyia a Espanya va seguir generant pèrdues fruit de l’anèmia del sector de la construcció arran de l’esclat de la bombolla immobiliària i la reducció de l’obra pública, que ha fet caure el consum de ciment a Espanya un 84% entre el 2008 i el 2014. El negoci provinent de les divisions que Ciments Molins té a l’estranger, però, va permetre neutralitzar aquestes pèrdues. L’any passat el negoci internacional va aportar un 70% dels ingressos de la companyia i van proporcionar beneficis de 58,5 milions d’euros.

stats