Economia 03/09/2015

Kantox arriba als 2.000 milions de dòlars en intercanvi de divises

Júlia Manresa
2 min
Kantox arriba als 2.000 milions de dòlars en intercanvi de divises

Els objectius de Kantox per a aquest 2015 s’han avançat mig any. La companyia d’intercanvi de divises, assenyalada pels bancs com una competidora, ha aconseguit en sis mesos el que fins ara li havia costat quatre anys: transaccionar 1.000 milions de dòlars en intercanvi de divises. Segons ha pogut saber l’ARA, l’empresa dirigida per Philippe Gelis ha assolit aquest agost la fita dels 2.000 milions de dòlars intercanviats a través de la seva plataforma després d’haver necessitat els seus primers quatre anys de vida per moure el primer miler de milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot sembla indicar que el 2015 serà un any clau per a l’expansió d’aquesta empresa. Després de començar l’any obrint delegació a Israel, tal com ja va avançar l’ARA a finals de maig, Kantox va tancar aleshores la seva quarta ronda de finançament de 10 milions d’euros amb l’objectiu d’obrir noves oficines internacionals (amb la vista posada a París), ampliar les de Barcelona i Londres i invertir en tecnologia. La companyia presidida per Marek Fodor, exmembre d’Atrápalo, ja preveia que la fita dels 2.000 milions s’avancés en el temps, ja que el seu volum de negoci ha anat creixent a un ritme del 400% aquest any. De la mateixa manera, també augmenta el ritme de contractació. El primer trimestre de l’any hi havia 40 treballadors a les oficines de Barcelona, mentre que ara ja tenen 60 empleats, un terç dels quals estan dedicats exclusivament a l’àrea tecnològica.

Futur internacional

A curt termini, l’objectiu de Kantox, que aglutina a Espanya un 35% del seu volum de negoci, és anar ampliant la cartera de clients, que poden ser des de grans empreses cotitzades fins a petites i mitjanes empreses de 22 països diferents. Però amb la vista posada més lluny i després d’aconseguir inversions per valor de 19 milions de dòlars després de l’última ronda de finançament, aquesta empresa del sector fintech aposta per la sortida a borsa, probablement al Nasdaq.

En línia amb aquests grans objectius, Kantox va incorporar al maig Patrick de Nonneville, exsoci de Goldman Sachs, al consell. A més, l’empresa fundada a Barcelona tampoc tanca les portes a ampliar a llarg termini l’oferta de serveis, tot i que de moment el focus estigui posat en l’intercanvi de divises entre empreses.

stats