Serveis
Economia 20/12/2022

L'advocat Javier Fontcuberta serà el nou director general de Cuatrecasas

El bufet barceloní anunciarà a finals de setmana la reestructuració de la seva cúpula

Albert Rigol
2 min
Edificis d’oficines de Cuatrecasas i Mediapro i la Torre Glòries,  al 22@ de la ciutat  de Barcelona.

BarcelonaEl bufet barceloní Cuatrecasas consumarà aquesta setmana la renovació de la seva cúpula amb el nomenament de Javier Fontcuberta com a nou director general. Està previst que se'l designi en les seves noves funcions aquest dijous en una junta general extraordinària de socis, que està integrada per 235 persones. Fonts del bufet d'advocats consultades per l'ARA no han confirmat la informació, que aquest diari ha pogut saber a través de fonts jurídiques, i s'han remès al que resulti de la votació.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, Fontcuberta acompanyarà al capdavant del bufet Rafael Fontana, que va ser elegit aquest agost com a president executiu de la firma després que l’anterior conseller delegat, Jorge Badía, morís de forma sobtada al mes de juliol. La companyia, la primera firma catalana del sector, va destacar que aquella decisió donava continuïtat i estabilitat a les directrius que marca el pla estratègic 2021-2023.

El nou director general està especialitzat en contractació mercantil, sobretot en l’àmbit de la distribució comercial, fusions i adquisicions i govern corporatiu. Ha assessorat en contractes de col·laboració empresarial, sobretot de distribució comercial en sectors com l’automoció, les motocicletes i els béns de consum. En el marc de les fusions i adquisicions, assessora en el disseny i execució d’operacions internacionals, particularment en els sectors industrial i de l’esport.

Fontcuberta és doctor cum laude en dret per la Universitat Ramon Llull i té un màster en assessoria jurídica d’empreses per IE Business School.

Assessorament del PERTE a Seat

Fontcuberta va liderar, juntament amb Víctor Manuel Sánchez i Miguel Weil, un equip de més de 30 advocats que va assessorar el grup Volkswagen i Seat en la negociació del contracte d’agrupació per al projecte estratègic per a la recuperació i la transformació del vehicle elèctric i connectat (PERTE VEC). Aquest projecte va ser el més beneficiat, amb 397 milions d’euros, després que el govern espanyol només assignés el 30% dels fons previstos per a la transformació de l’automoció.

Cuatrecasas va registrar un volum d’ingressos consolidats totals de 349,9 milions d’euros l’any 2021, la qual cosa suposa un increment de l’11% respecte al 2020, i 285,9 d'aquests milions es van generar a Espanya.

El nomenament de Fontcuberta tanca la porta a mesos d'especulacions, en què havien sonat per al càrrec noms com el de Soraya Sáenz de Santamaría, exvicepresidenta del govern amb Mariano Rajoy, que es va incorporar al bufet el 2019.

stats